Katholiek Documentatie Centrum 

Studiezaal Katholiek Documentatie Centrum
Het Katholiek Documentatie Centrum (KDC) bewaart, ordent en ontsluit archieven, boeken, brochures, tijdschriften, beeld- en geluidsmateriaal die afkomstig zijn van katholieke personen en instellingen in Nederland.

Het KDC heeft geen kerkelijke archieven in bewaring, maar richt zich op thema’s zoals politiek, onderwijs, zorg, welzijnswerk, vakbonden, vrije tijd, jeugd, kunst en cultuur. Alle collecties hebben betrekking op het dagelijks leven van de Nederlandse katholieken vanaf 1800.

Als onderdeel van de Universiteitsbibliotheek van de Radboud Universiteit Nijmegen, stelt het KDC zijn collecties beschikbaar voor onderzoekers, organiseert het symposia en exposities, levert het verdiepingsartikelen voor boeken en periodieken en verschaft het informatie, aan zowel de individuele vragensteller als samenstellers van naslagwerken en encyclopedieën.

Nieuwsgierig naar wat het KDC voor uw onderzoek kan betekenen? Neem dan gerust contact met het KDC via hun website of loop tijdens bezoekersuren eens binnen bij de studiezaal.Links

Katholiek Documentatie Centrum
Vond u dit artikel nuttig?
Ja Nee

adres

Erasmuslaan 36
6500 HA Nijmegen

Tel. 024 - 361 24 57

info@kdc.ru.nl

openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 9.00 - 16.30 uur
Archiefstukken kunnen tot 16.00 uur worden aangevraagd.
Lid van: erfgoed gelderland

Inschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl