Historisch Genootschap Lochem Laren Barchem

Het Historisch Genootschap Lochem Laren Barchem is een museaal en historisch documentair informatiecentrum voor Lochem en omgeving. Het genootschap beschikt over een eigen gebouw, De Veldmaat, waar bijeenkomsten plaatsvinden en de vereniging haar vergaderingen houdt. U kunt een gedeelte van de documentatie en objecten die hier worden bewaard raadplegen en bezichtigen, o.a. een grote collectie foto's, en films van de 'oude gemeente Lochem', dat wil zeggen Lochem, Laren en Barchem en de omringende buurtschappen.

Tijdens de openingsuren van de bibliotheek kan men binnenlopen, ook voor algemene informatie of voor advies met betrekking tot het werkveld van het Genootschap. Ook geeft de vereniging een eigen tijdschrift uit, Land van Lochem.

Het Historisch Genootschap Lochem- Laren-Barchem bestaat sinds 1 januari 2002, maar heeft ondanks zijn jeugdige leeftijd een respectabele geschiedenis.Het genootschap is een fusie van drie historische 'clubs': de historische vereniging Lochem-Laren, de stichting Streekgeschiedenis Lochem en omstreken en de Stichting Streekmuseum. Er zijn diverse werkgroepen werkzaam op het gebied van bibliotheek, presentaties, onderhoud 'Oude begraafplaats' en 'Kruidentuin' enz.


  • Streekgeschiedenis

  • Lochem

  • Historische verenigingen

  • Achterhoek

https://www.hglochem.nl/

Historisch Genootschap Lochem Laren Barchem
Runmolenlaan 23
7241VE Lochem

0573-251128

info@hglochem.nl

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl