Atelier Anneke Wessels

Bomvrij Gebouw Noord op Werk aan het Spoel

Atelier Anneke Wessels is een beeldhouwatelier waar Anneke Wessels gedurende het hele jaar haar stenen beelden maakt.

Het atelier van professioneel beeldhouwer Anneke Wessels is gevestigd in het monumentale en historische Bomvrij Gebouw Noord op fort Werk aan het Spoel, één van de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Activiteiten

Van september tot en met mei zijn er op dinsdag tot en met zaterdag wekelijkse cursussen beeldhouwen in steen. Van oktober tot en met mei is er een keer per maand een dagworkshop beeldhouwen in steen, waarvoor individueel ingeschreven kan worden. In de zomermaanden zijn er dag-, weekend- en weekworkshops beeldhouwen in steen. Groepen vanaf 4 tot max. 10 personen kunnen het hele jaar door een privé beeldhouwworkshop aanvragen. Op verzoek geeft ze ook kinderworkshops van 2,5 uur voor kinderen vanaf 8 jaar.

Dagworkshop Beeldhouwen in steen

Op de data 27-1,  10-2,  24-3,  14-4 en 19-5 geeft beeldhouwer Anneke Wessels een Dagworkshop Beeldhouwen in steen in haar atelier op Werk aan het Spoel in Culemborg. Tijd: 10.00 - 17.00 uur. Er kan gekozen worden uit 2 programma's: Standaard (1 dag) en meerdaagse deelname. Alle benodigde gereedschappen zijn in het atelier aanwezig, u hoeft dit niet aan te schaffen. Bij het meerdaagse programma kan er gewerkt worden in diverse steensoorten. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de cursuspagina vanwww.annekewessels.nl of bezoek het atelier tijdens de Open Atelierdagen op de 1ste zondag van de maand van 11.00 tot 17.00 uur.

Galerie

Op de 1ste zondag van de maand (het hele jaar) is er Open Atelier/Galerie van 11.00 tot 17.00 uur. Op die dagen is er een selectie van de stenen beelden te zien, bezoekers krijgen  informatie over de beelden en het maakproces ervan en over alle kunstzinnige activiteiten in het atelier. De galerie is op overige dagen op wisselende tijden open (niet tijdens lesuren) of op afspraak.

Erfgoedinformatie

Bezoekers van het fort kunnen het hele jaar door, als ze op het fort is, het atelier binnenlopen. Bezoekers met interesse voor forten en historie zijn óók zeer welkom in het atelier (uitgezonderd tijdens lesuren) en geeft ze graag meer informatie over de geschiedenis van het gebouw, het fort en over Stichting Werk aan het Spoel en de Nieuwe Hollandse Waterlinie.


Relevante links

- www.annekewessels.nl

Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

  • Kunst en cultuur
  • 2000-nu
  • Culemborg
  • Volkscultuur
  • Rivierenland

Plaats

Location on map

Contactgegevens

Bomvrij Gebouw Noord
Goilberdingerdijk 40a
4106 LC Culemborg

0649860575

info@annekewessels.nl

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl