Atelier Anneke Wessels Bomvrij Gebouw Noord op Werk aan het Spoel

Atelier Anneke Wessels op Werk aan het Spoel (Bron: Anneke Wessels) Stukjes speksteen vormgegeven met de rasp (Bron: Anneke Wessels) Resultaten van een dagworkshop (Bron: Anneke Wessels)


Het atelier van professioneel beeldhouwer Anneke Wessels is gevestigd in het monumentale en historische Bomvrij Gebouw Noord op fort Werk aan het Spoel, één van de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Atelier Anneke Wessels is een beeldhouwatelier waar ze gedurende het hele jaar haar stenen beelden maakt.

Activiteiten

Van september tot en met mei zijn er op dinsdag tot en met zaterdag wekelijkse cursussen beeldhouwen in steen. Van oktober tot en met mei is er een keer per maand een dagworkshop beeldhouwen in steen, waarvoor individueel ingeschreven kan worden. In de zomermaanden zijn er dag-, weekend- en weekworkshops beeldhouwen in steen. Groepen vanaf 4 tot max. 10 personen kunnen het hele jaar door een privé beeldhouwworkshop aanvragen. Op verzoek geeft ze ook kinderworkshops van 2,5 uur voor kinderen vanaf 8 jaar.

Dagworkshop Beeldhouwen in steen

Op de data 13-10 / 17-11 / 1-12 / 19-1 / 2-2 / 16-3 / 6-4 / 18-5 geeft beeldhouwer Anneke Wessels een Dagworkshop Beeldhouwen in steen in haar atelier op Werk aan het Spoel in Culemborg. Tijd: 09.45 - 17.00 uur. Er kan gekozen worden uit 2 programma's: Standaard (1 dag) en meerdaagse deelname. Alle benodigde gereedschappen zijn in het atelier aanwezig, u hoeft dit niet aan te schaffen. Kijk voor meer informatie en aanmelden op de cursuspagina van www.annekewessels.nl of bezoek het atelier tijdens de Open Atelierdagen op de 1ste en 3de zondag van de maand van 11.00 tot 17.00 uur.

Galerie

Op de 1ste en 3de zondag van de maand (het hele jaar) is er Open Atelier/Galerie van 11.00 tot 17.00 uur. Op die dagen is er een selectie van de stenen beelden te zien, bezoekers krijgen  informatie over de beelden en het maakproces ervan en over alle kunstzinnige activiteiten in het atelier. De galerie is op overige dagen op wisselende tijden open (niet tijdens lesuren) of op afspraak.

Erfgoedinformatie

Bezoekers van het fort kunnen het hele jaar door, als ze op het fort is, het atelier binnenlopen. Bezoekers met interesse voor forten en historie zijn óók zeer welkom in het atelier en geeft ze graag meer informatie over de geschiedenis van het gebouw, het fort en over Stichting Werk aan het Spoel en de Nieuwe Hollandse Waterlinie.Links

www.annekewessels.nl
Vond u dit artikel nuttig?
Ja Nee

adres

Goilberdingerdijk 40
Culemborg
4106 LC

Tel. 0345-779900

spoel@veldkeuken.nl

Inschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl