Dit schoolmeestershuis heeft interessante bewoners gekend. Het huis, een verbouwde boerderij, werd in 1928 bewoond door meester Van de Geijn, hoofd van de nabijgelegen openbare jongensschool (is later gesloopt). De meisjes waren onder de hoede van de zusters van het klooster in de Kerkstraat. In de jongensschool was later nog een typemachinefabriek gevestigd.
Gijs van de Geijn is een belangrijke figuur voor het dorp en voor heel Maas en Waal. Na zijn lessen op de school op de Hucht fietste hij door de streek om in de omliggende dorpen fruit- en bijenteelt te onderwijzen aan de jonge leergierige boeren. Politiek actief als hij was, richtte hij een afdeling van de RKSP (Rooms-Katholieke StaatsPartij) op en zat hij voor die partij in de Provinciale Staten.
Ook Johan van Os bewoonde het huis – in de tweede helft van de vorige eeuw. Hij is de schrijver van een aantal boeken over de geschiedenis van de streek en van het Maas en Waals woordenboek.
Vele beoefenaren van de streekgeschiedenis zijn schatplichtig aan hem en door hem geïnspireerd.
Het schoolmeestershuis is in de loop der jaren aangepast. Zo is de achteraanbouw met plat dak niet origineel. Dit gaat ook op voor de in 2006 aangebouwde serre en de kap op het achterhuis. Let op de fraaie belknop in de vorm van een hand. Vlak tegenover het huis lag het rijksmonument Café de Hucht. Voordat de Raad van State uitspraak kon doen om sloop te voorkomen, ging door een plotselinge brand dit monument verloren. Het pand is niet toegankelijk voor publiek.
Drutense monumenten
Landschap
1900-1950
Druten
Rijk van Nijmegen