Kantoor

Hogestraat 17, Druten

Aan dit huis hebben veel inwoners uit het Land van Maas en Waal behoorlijk heldere herinneringen. Hier woonde en werkte tandarts Chardon.

Ensemblewaarde

Ga tegenover het monument bij de juwelier op de stoep staan en kijk door het gebladerte van de leilinden, die de lijnen zo fraai verzachten, naar dit statige pand met begane grond, verdieping en kap met plat dak. Hier is sprake van ensemblewaarde: het fraaie huis, het hek, ervoor de leilinden en ernaast het klooster en een fraaie boerderij.

Trapgang

De eindgevels zijn afgedekt met een ingemetselde rollaag. De dakvlakken aan de voor- en achterzijde zijn gedekt met gesmoorde Hollandse pannen. De voorgevel is vijf vensters breed en wordt afgesloten door een ingemetselde rand met bakgoot. In de as van de gevel bevindt zich een portiek met de oorspronkelijke prachtige deur met daaronder een trappartij, die door velen vanwege genoemde tandarts maar met moeite werd beklommen.

Geboorte- en sluitstenen

De licht getoogde vensters worden afgesloten door een hanenkam met geboorte- en sluitstenen. In dit pand zijn de geboorte- en sluitstenen goed te zien, omdat ze wit zijn. De sluitsteen is de middelste in de hanenkam en de geboortestenen zitten aan de uiteinden. In de schuiframen is het bovendeel bezet met glas-in-lood.


  • Drutense monumenten

  • Landschap

  • 1900-1950

  • Druten

  • Rijk van Nijmegen

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl