Stichting ter Bevordering Historisch Besef Beuningen

De stichting, opgericht in 1998, houdt zich bezig met het tot leven brengen van de geschiedenis van de dorpen Beuningen, Ewijk, Weurt en Winssen.

Dat doen we door het opzetten en stimuleren van exposities over de historische en sociaal culturele achtergronden van onze gemeente. Daarnaast organiseren we symposia en andere bijeenkomsten en geven lezingen. Regelmatig zitten we met de gemeente Beuningen aan de tafel om het archeologisch erfgoed te promoten. De gemeente heeft onze organisatie inmiddels aangewezen als gemeentelijk adviseur bij aangelegenheden die met de gemeentelijke geschiedenis van doen hebben.

De Stichting heeft vijf boeken uitgegeven. In Van Oeverwallen tot Klavervier (2004) wordt de gehele bekende geschiedenis van de gemeente beschreven. Za'k oe's vertelle (2009) is een boek waarin dorpelingen het minder verre verleden in boeiende verhalen tot leven wekken. Daarna volgde Hoe het vroeger was (2012), onderdeel van een geschiedenis-onderwijsmethode voor het basisonderwijs, maar ook stand-alone verkrijgbaar. In 2016 en 2017 verscheen – in twee delen – De Nije Weg. Hierin wordt de ontwikkeling van de dorpen Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen gedurende de jaren 1930 tot 1960 in thematische hoofdstukken beschreven

 


  • Streekgeschiedenis

  • Beuningen

  • Historische verenigingen

  • Rivierengebied

Notenhof 4
6641 JV Beuningen

024-6773570

info@historischbesefbeuningen.nl

Relevante links

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl