Regionaal Archief Nijmegen

De archieven van Nijmegen en omgeving

Uw stamboom uitzoeken? Op zoek naar oude foto's of films? Een werkstuk maken over Nijmegen in oorlogstijd? Een expositie inrichten over de geschiedenis van uw straat, wijk of dorp? Stap eens binnen bij het Regionaal Archief Nijmegen. Daar vindt u een wereld aan historisch materiaal over stad en regio.

Het Regionaal Archief Nijmegen beheert de archieven van Nijmegen en omliggende gemeenten, van bedrijven, verenigingen en particulieren. Verder hebben we een grote collectie boeken en tijdschriften, foto's, kranten, kaarten en plattegronden, films en geluidsbanden.

Kom langs of bezoek ons online

Een bezoek aan het Regionaal Archief Nijmegen kan beginnen bij u thuis, via www.regionaalarchiefnijmegen.nl. In onze digitale studiezaal kunt u grasduinen door de archieven, een deel van onze collecties inzien en uw onderzoek voorbereiden. Wilt u meer weten of wilt u originele stukken raadplegen dan kunt u terecht in onze studiezaal midden in de stad. Onze medewerkers helpen u graag verder. Het Regionaal Archief Nijmegen is lid van CollectieGelderland, ook daar is een groot deel van de collectie te bekijken.


  • Streekgeschiedenis

  • Kunst en cultuur

  • Personen

  • Nijmegen

  • Archieven

  • Rijk van Nijmegen

Mariënburg 27
6511 PS Nijmegen

024-329 23 07

hetarchief@nijmegen.nl

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl