Museum de Lage Hof

Vele handen maken het werk licht

Het agrarisch museum en huiskamercafé van Buurderij De Lage Hof in Overasselt: Maak kennis met het boerenleven van weleer Voor boeren, burgers & buitenlui!

Nieuwsgierig naar het boerenerfgoed?
U bent van harte welkom in het agrarisch museum. Gevestigd in een monumentale herenboerderij. Met in de 'goeie' kamer het kantoor van de Boerenleenbank, zoals dat ook in vroeger tijden hier was. De karakteristieke schuren herbergen oude machines en gereedschappen van boeren en ambachtslui. En vergeet het 'bakhuus' met de steenoven niet.

Stap in het 'rijke' boerenleven
Hoe werd er gezaaid en geoogst? Welk vee werd er gehouden? Wat hield het melken in de wei in en hoe werd de thuisslacht aangepakt? Maak kennis met de bouwwijze van de boerderijen in deze omgeving. En stap in het leven van een kerkdorp zoals Overasselt. Een dorp waar je de ander kende, de sociale controle groot was en waar iedereen elkaar hielp.

Een feest der herkenning
Het agrarisch museum wordt gedreven door zo’n zestig vrijwilligers. Grote kans dat u bij uw bezoek kennismaakt met een van hen. En als u dat wilt, vertellen zij u over het boerenleven van weleer. De meesten hebben er zelf ervaring mee. Een mooie toevoeging aan uw museumbezoek!

Er is méér te doen...
De vrijwilligers zorgen regelmatig voor een mooi programma. Nu eens een demonstratie touwslaan, dan weer nestkastjes timmeren in de werkplaats of vloerbrood bakken in het 'bakhuus'. Kijk op de website voor het actuele programma. Bovendien verkopen we in de museumwinkel eigen producten, zoals honing en hooi, en cadeauartikelen die gemaakt zijn door diverse dorpsbewoners.

Wees welkom in ons huiskamercafé
Combineer uw museumbezoek met een drankje en een hapje in het gezellige huiskamercafé. Bij mooi weer zit u heerlijk op het zonnige terras. De kaart biedt lekkere boerengerechten, bijvoorbeeld met vloerbrood uit ons bakhuus. En heeft u onze huisgemaakte appeltaart al geproefd?

Buurderij de Lage Hof
Het agrarisch museum, met het huiskamercafé en terras, de dagbesteding en de woningen voor mensen die langdurige zorg nodig hebben, vormen samen Buurderij De Lage Hof. De mooi verbouwde voormalige boerderij is hét centrum voor ontmoeting voor bewoners van Overasselt en omstreken.


  • Streekgeschiedenis

  • 1900-1950

  • Heumen

  • Musea

  • Rijk van Nijmegen

Agrarisch Museum De Lage Hof
Kasteelsestraat 5, Overasselt

024-6221680

info@buurderijdelagehof.nl

Toegangsprijs voor volwassenen: € 5,00
Voor kinderen van 12 tot 18 jaar: € 2,50
Kinderen tot 12 jaar: Gratis
Groepsgids: € 10,00
Huifkartocht 1 uur, max. 15 p.: € 50,00

  • Geregistreerd museum
  • Kinderactiviteit
  • Koffie
  • Rondleidingen
  • Volledig toegankelijk met beperking

Relevante links

- Museum De Lage Hof

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl