Museonder

Ondergronds museum op Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Ooit wel eens letterlijk en figuurlijk een kijkje onder de grond genomen? Dat kan in het Museonder, het eerste ondergrondse museum ter wereld, gevestigd in het Bezoekerscentrum.

In 1992 werd het museonder gebouwd naar aanleiding van een idee van de medewerkers van Het Nationale Park de Hoge Veluwe en een ontwerpwedstrijd van de Faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Eindhoven. Het Museonder is ontworpen door de winner van deze wedstrijd, Cor van Hillo.

Het Museonder geeft een verrassend beeld van alles wat er onder het aardoppervlak leeft en wat er vroeger geleefd heeft. De tentoonstelling neemt u mee, steeds dieper en dieper de bodem in. Uiteindelijk belandt u zelfs in het middelpunt van de aarde.

Onderweg is er van alles te ontdekken: een compleet wortelstelsel van een 135 jaar oude boom, stenen die hun verhaal van herkomst vertellen als je er je hand op legt en er is een waterlaboratorium. Ook liggen er botten van dieren die al duizenden jaren zijn uitgestorven, maar die ooit rondliepen op de Veluwe. Kinderen kunnen aan de hand van opdrachtenboekjes spelenderwijs leren over alles wat zich onder de grond afspeelt.


Toegang

Meer informatie op de website van de organisatie

Plan je bezoek
  • Landschap

  • Ede

  • Landschap

  • Veluwe

Houtkampweg 9c
6731 AV Otterlo

09004643835 (€ 0,20 per minuut, bereikbaar werkdagen 9-11 u)

bezoekerscentrum@hogeveluwe.nl

Relevante links

- http://www.hogeveluwe.nl

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl