Regionaal Archief Rivierenland Betrouwbaar. Betrokken. Bekwaam

thielerwaard


Het RAR is een historisch informatie- en documentatiecentrum voor iedereen. Het verzamelt archieven, afbeeldingen, boeken en documentatie over de gemeenten Buren, Culemborg, Geldermalsen, Neder-Betuwe, Neerijnen en Tiel.

Een overzicht van plaatsen, dorpskernen en buurtschappen in ons werkgebied vindt u hier. De informatie over polders en waterschappen betreft een nog groter gebied en omvat ook de polders Heukelum, Asperen, Spijk, Vuren en Dalem en het gebied van de Over-Betuwe. Voor informatie over de waterschapsarchieven kunt u het beste contact opnemen met ons kantoor in Tiel.

Zoekt u naar informatie over uw huis of buurt, over uw voorouders of over een vereniging, bedrijf of maatschappelijke gebeurtenis in de regio? Een grote kans dat u bij het RAR iets kunt vinden.  Wilt u oude foto's of kaarten bekijken, oude kranten lezen of informatie zoeken in boeken en tijdschriften? Het RAR heeft een omvangrijke collectie.

Het meeste  is openbaar en de toegang is gratis. U kunt de informatie gebruiken voor persoonlijke documentatie, voor een artikel, boek, lesbrief, werkstuk, expositie of voor jubileumactiviteiten.Links

http://www.regionaalarchiefrivierenland.nl
Vond u dit artikel nuttig?
Ja Nee

adres

J.S. de Jongplein 3
4001 WG Tiel

Tel. 0344-612230

info@regionaalarchiefrivierenland.nl

openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag van 09.00-16.30 uur

toegangsprijs

gratis
Lid van: erfgoed gelderland

Inschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl