Regionaal Archief Rivierenland

Betrouwbaar. Betrokken. Bekwaam

Het Regionaal Archief Rivierenland (RAR) is een historisch informatie- en documentatiecentrum voor iedereen. Het verzamelt archieven, afbeeldingen, boeken en documentatie over de gemeenten Buren, Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe en Zaltbommel.

Een overzicht van plaatsen, dorpskernen en buurtschappen in ons werkgebied vindt u hier. De informatie over polders en waterschappen betreft een nog groter gebied en omvat ook de polders Heukelum, Asperen, Spijk, Vuren en Dalem en het gebied van de Over-Betuwe. Ook vindt u op onze website de interactieve stamboom van Waterschap Rivierenland

Zoekt u naar informatie over uw huis of buurt, over uw voorouders of over een vereniging, bedrijf of maatschappelijke gebeurtenis in de regio? Een grote kans dat u bij het RAR iets kunt vinden. Wilt u oude foto's of kaarten bekijken, oude kranten lezen of informatie zoeken in boeken en tijdschriften? Het RAR heeft een omvangrijke collectie, die deels ook online staat op CollectieGelderland.

Het meeste is openbaar en de toegang is gratis. U kunt de informatie gebruiken voor persoonlijke documentatie, voor een artikel, boek, lesbrief, werkstuk, expositie of voor jubileumactiviteiten.


  • Tiel

  • Archieven

  • Rivierengebied

J.S. de Jongplein 3
4001 WG Tiel

0344-612230

info@regionaalarchiefrivierenland.nl

gratis

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl