Stedelijk Museum Zutphen Zutphen in beeld

Zutphen Stedelijk Museum


Het Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak zijn momenteel gesloten i.v.m. de verhuizing naar het Hof van Heeckeren.

Het Stedelijk Museum Zutphen is een cultuurhistorisch museum dat de geschiedenis van de stad Zutphen en omgeving treffend in beeld brengt. De collectie van het museum omvat archeologische vondsten en historische en topografische collecties bestaande uit oude kaarten, plattegronden, stadsgezichten, portretten en foto's. Ook zijn er talloze voorwerpen van kunstnijverheid te zien, waaronder de prachtige zilvercollectie, meubels, klokken en oud speelgoed.

In de tentoonstellingszalen op de begane grond staat nu een selectie -de top van de ijsberg- uit de Zutphense schatten die het depot herbergt. In de tentoonstellingzaal op de eerste etage worden vier keer per jaar wisseltentoonstellingen gepresenteerd. Op deze etage bevindt zich ook de Middeleeuwse Refterzaal. Hier vinden regelmatig lezingen, concerten of andere publieksactiviteiten plaats. De gewelfde kelderruimte van het museum wordt gebruikt voor kleinschalige tentoonstellingen en educatieve activiteiten.

Het Stedelijk Museum Zutphen is, net als Museum Henriette Polak, onderdeel van de Musea Zutphen.Links

http://www.museazutphen.nl

adres

Rozengracht 3
7201 JL Zutphen

Tel. 0575-516878

museazutphen@zutphen.nl
Deels toegankelijk met beperking Geregistreerd Museum Kinderactiviteit Koffie Museum Jaarkaart Museumwinkel Rondleidingen

openingstijden

di-zo 11.00-17.00uur

toegangsprijs

€3,50 / 0-12 jaar gratis / 13-18 jaar, groepen (vanaf 10 personen), CJP en 65+ €2,80 / voortgezet onderwijs €0,50
Lid van: erfgoed gelderland Collectie Gelderland

Inschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl