Gelderse oorlogsverhalen

Op zoek naar……… een snoer van oorlogsverhalen uit Gelderland

In het voorjaar van 2021 gaan Rijnbrink, de Gelderse Bibliotheken en Erfgoed Gelderland samen op zoek naar Gelderse oorlogsverhalen. Als vervolg op de tournee van WO2-cafés in 2020 kunt u daarom nu online uw bijzondere of persoonlijke verhalen met ons delen. Ook documenten, beeldmateriaal en/of objecten over de Tweede Wereldoorlog in Gelderland mogen worden ingestuurd!

Bekijk het eerste filmpje dat Bas Steman maakte, met Frans Rozendal uit Zutphen, hier op YouTube.

Een snoer van persoonlijke verhalen over de Tweede Wereldoorlog door Gelderland

Wij zijn op zoek naar deze bijzondere en persoonlijke verhalen. Dit kan natuurlijk ook in de vorm van beeldmateriaal, objecten of documenten zijn. Misschien heeft u een bijzonder of persoonlijk verhaal dat u graag wilt delen met of wilt doorgeven aan de volgende generaties? Of kent u iemand? Misschien heeft u een object in uw bezit uit de Tweede Wereldoorlog maar weet u niet precies wat het is of heeft u er een bijzonder verhaal bij? Of een bijzondere foto waar u iets over wil vertellen? Vult u dan het bijbehorende digitaal formulier in. Vergeet niet op de 'verstuur'-knop te klikken als u het formulier heeft ingevuld! U kunt hier ook beeldmateriaal uploaden. Wij nemen daarna contact met u op. Als het nodig is, kunnen wij er een deskundige bij betrekken.

Waar gaat uw verhaal over?
Vul hier een subtitel voor uw verhaal in.
In de introductie vermeldt u in maximaal 75 woorden de belangrijkste zaken van uw oorlogsverhaal: wie, wat, waar en wanneer.
Plaats hier de verdere uitwerking van uw verhaal, indien van toepassing.
Voeg een afbeelding toe van maximaal 1MB. Heeft u meer afbeeldingen (of wilt u bijvoorbeeld een filmpje insturen), neem dan contact op met de redactie via info@mijngelderland.nl
Als u wilt verwijzen naar een bron waar meer te lezen is, dan kunt u hier een webadres invullen. Met het invullen van dit formulier, gaat u akkoord met plaatsing van het verhaal en het beeldmateriaal op www.mijngelderland.nl
Voer hier een zo exact mogelijk adres of GPS-coördinaten in waar het verhaal zich afspeelt.
De redactie neemt contact met u op over uw ingezonden verhaal.

De doorstart van de WO2-cafés is een samenwerking van Rijnbrink, Erfgoed Gelderland (mijnGelderland), WO2GLD en de Gelderse bibliotheken. De doorstart wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met jelle.vandegraaf@rijnbrink.nl of info@mijngelderland.nl. Voor Gelderse oorlogsverhalen die in het voorjaar van 2020 zijn opgehaald, klik op deze link: Getuigen van de oorlog.

In gesprek met Henk Alards bij een fysiek WO2-café (in Rozet, Arnhem). Foto: Jan van de Lagemaat.

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl