Utrechtseweg Route Freedom Trail Arnhem

03 Utrechtseweg 87
Het beeld "de vrouw in oorlogstijd" op deze plaats herinnert aan de vrouwen die in de oorlogsjaren een belangrijke rol in het verzet hebben gespeeld. Het werd eind 1949 op deze plaats onthuld en is gemaakt in opdracht van het stadsbestuur.

Dit punt is overigens een goede plaats om de routes die de Engelse luchtlandingstroepen volgden te overzien. De weg onderaan de heuvel langs de Rijn - Onderlangs geheten - markeert de route die John Frost en zijn manschappen volgden toen zij op zondag 17 september in de vooravond de Rijnbrug bezetten. Tegelijkertijd markeert dit punt het verste punt tot waar Engelse eenheden in die eerste dagen van de slag reikten, namelijk het NUON gebouw aan de overkant van de weg. Kijkend in westelijke richting vormt het Gemeentemuseum en omgeving het decor van de strijd tussen Engelsen die de verkeersbrug wilden bereiken en de Duitsers die dat uiteindelijk wisten te voorkomen.

 

Downloads

03-utrechtseweg 03-utrechtseweg-english

Locatie

Vond u dit artikel nuttig?
Ja Nee

Reageer op dit verhaal

Stuur hier een reactie op bovenstaand verhaal. Je hoeft niet per sé in te loggen bij Disqus, een bijdrage leveren als gast is ook mogelijk. Vul wel altijd een e-mailadres in. Aanvullende afbeeldingen plaatsen, kan ook, mits rechtenvrij.

comments powered by Disqus

Inschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl