Stichting Molenmarkt Wageningen

De Wageningse Molenmarkt vindt ieder jaar plaats op de tweede zaterdag van september. De Molenmarkt is een initiatief van buurtbewoners en wordt door de buurt georganiseerd.

De markt is inmiddels een welbekend en voor velen een gezellig en verrassend dagje uit. De markt onderscheidt zich op een geweldige manier van een doorsnee braderie met de molen als trots, gezellig middelpunt. Het bestaat uit meer dan 120 kramen met de biologische markt rondom molen De Vlijt, de braderie op de Harnjesweg met kleinschalige duurzame ondernemers en bedrijfjes, de duurzaamheidsmarkt, verenigingen en de ideële groepen op de Oude Eekmolenweg en de traditionele kindervrijmarkt en kinderactiviteiten op de Veluviaweg en de Ceresstraat. De markt wordt opgeluisterd door lokale amateur optredens op de twee podia bij molen De Vlijt en bij buurthuis Ons Huis op de Harnjesweg.

De Molenmarkt zet lokale boeren, duurzame producenten, biologische bedrijven, ambachten en/of bedrijfjes uit de regio en daarbuiten in de schijnwerpers. De molenmarkt wordt hierdoor steeds groener, duurzamer en biologischer waar we de natuur, het buitenleven en onze (multi-)culturele samenleving in de schijnwerpers zetten. We willen bewoners uit Wageningen en de regio kennis laten maken met alle mooie, lekkere en innovatieve producten gemaakt door krachtige kleinschalige en duurzame ondernemers. Wij hopen u als deelnemer en bezoeker te mogen verwelkomen!

Voor meer informatie, aanmelding en sfeerbeelden kunt u vinden op onze website: www.molenmarktwageningen.nl

Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

  • Volkscultuur
  • Wageningen
  • Volkscultuur
  • Veluwe

Plaats

Location on map

Contactgegevens

Oude Eekmolenweg 61
6706 AN Wageningen

0317-420057

info@molenmarktwageningen.nl

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl