Schuttersvereniging Willem Tell

Schuttersvereniging Willem Tell is opgericht in 1898 door aanzet van een paar kroegbazen. Dit om het organiseren van een "kermis". Meer dan honderd jaar later is de schuttersvereniging uitgegroeid tot een van de grootste verenigingen in de gemeente. De vereniging telt honderden leden. De meeste leden zijn passief lid. Dit alleen om met de kermis mee te mogen schieten op de vogel. Diegene die de romp naar beneden haalt mag zich "kermis" koning van dat jaar noemen. Hier zitten geen verdere verplichtingen aan verbonden.

De vereniging is onderverdeeld in verschillende afdelingen. De Drumfanfare, de Vendeliers en de schietsport. Buiten deze afdelingen zijn er ook nog een aantal andere leden actief die zeer belangrijk zijn voor de vereniging. Denk hierbij aan de commandant en de tamboer-maître, de schutters (niet te verwarren met de afdeling schietsport), de vaandeldrager en natuurlijk Willem Tell zelf met zijn zoon (of dochter). Dit geheel vormt het Keurkorps (buiten de afdeling schietsport).

Het grootste evenement dat parallel loopt met de schuttersvereniging is de jaarlijkse kermis. Dit wordt georganiseerd door de schuttersvereniging in samenwerking met de kasteleins van Silvolde.


Relevante links

- http://www.willemtell.net

Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

  • Volkscultuur
  • 1800-1900
  • 1950-2000
  • Oude IJsselstreek
  • Volkscultuur
  • Achterhoek

Plaats

Location on map

Contactgegevens

Terborgseveld 27
7064 AM Silvolde

0315-329150

c.heitink1@upcmail.nl

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl