Musidesk Rijnbrink

Informatiespecialist op gebied van muziek

Musidesk Rijnbrink is informatiespecialist op het brede vakgebied van de muziek. De dienstverlening richt zich met name op bibliotheken, muziekverenigingen, muziekscholen, ensembles en dirigenten. Niet alleen in Gelderland en Overijssel, maar in heel Nederland én daarbuiten.

De medewerkers en adviseurs van Musidesk hebben allen een ruime affiniteit met muziek en bibliotheekwerk. De adviseurs hebben bovendien veelal een HBO- of universitaire opleiding in dit vakgebied doorlopen. Hierdoor is in de loop der tijd een ruim netwerk ontstaan met kennis en contacten op het gebied van tradities, nieuwe ontwikkelingen, composities, collecties en advies.

Bladmuziek en partituren

De collectie van Musidesk omvat momenteel duizenden orkestwerken, ensemblewerken, bladmuziek, literatuur en partituren. Al deze werken zijn opgenomen in een overzichtelijke internetcatalogus. In deze catalogus kunt u onder andere zoeken op titel, componist & bezetting. U kunt natuurlijk ook persoonlijk bij Musidesk terecht om zelf te kijken en te snuffelen.

Luisteren

Musidesk bezit daarnaast een grote cd- en muziekdvd-collectie. Het overgrote deel van de cd-collectie is bij Musidesk in Arnhem beschikbaar op mp3. Wanneer u bij ons komt om bladmuziek in te zien, is de kans hierdoor groot dat u meteen een opname van dit werk kunt beluisteren.

Muziekprojecten

Musidesk initieert, organiseert en ondersteunt regelmatig muziekprojecten op provinciaal, nationaal en internationaal niveau. Het gaat hier veelal om projecten op maat.

Onderstaande projecten zijn alle opgezet en/of georganiseerd of mede mogelijk gemaakt door Musidesk:

 


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

  • Muziek
  • Arnhem
  • Bibliotheken
  • Arnhem e.o.

Openingstijden

ma. 13 - 16 uur
di. t/m do. 9 - 16 uur
vr. 9 - 13 uur

Contactgegevens

Zeelandsingel 40
6845 BH Arnhem

088-1970306

musidesk@rijnbrink.nl

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl