Molenplaats Sonsbeek

Molenplaats Sonsbeek is een geliefde plek voor bezoekers van Park Sonsbeek en voor veel groene organisaties in de stad. Molenplaats Sonsbeek is het enige bezoekerscentrum in Nederland dat geheel is gericht op stedelijk groen. Ieder jaar worden veel activiteiten georganiseerd om de belangstelling voor het stedelijk groen te vergroten. Ook worden initiatieven van andere organisaties ondersteund.

De historische, Saksische Molenschuur wordt intensief gebruikt als vergaderlocatie en ontmoetingsplek. De Witte Watermolen is dagelijks in gebruik en produceert diverse biologische meelproducten. Zowel in de Witte Watermolen als in en om de Molenschuur zijn door het hele jaar leuke en interessante activiteiten te beleven.

Molenplaats stimuleert de ontwikkeling van het stedelijk groen en levert een actieve bijdrage aan groen plezier en groen bewustzijn van bezoekers, Arnhemmers en het Arnhemse bedrijfsleven. Molenplaats draagt bij aan een positieve beeldvorming van Arnhem en is daarbij een sociaal aantrekkelijke organisatie en een betekenisvolle en kansrijke ontmoetingsplek voor vrijwilligers en reïntegreerders.


Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

  • Landschap
  • 1700-1800
  • Arnhem
  • Musea
  • Arnhem e.o.

Plaats

Location on map

Openingstijden

dinsdag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur

Contactgegevens

Zypendaalseweg 24
6814 CL Arnhem

026-4450660

info@bezoekerscentrumsonsbeek.nl

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl