Koude Oorlog Museum Verbinden, doceren en amuseren

Nort American F-86 Sabre © Koude Oorlog Museum Het nieuwe museumgebouw op Teuge Airport © Koude Oorlog Museum Collectiestukken in de huidige expositieruimte © Koude Oorlog Museum collectiestuk in de huidige expositieruimte © Koude Oorlog Museum
De Koude Oorlog was een periode die nog steeds tot de verbeelding spreekt. De oorlog in Vietnam, de bouw van de Berlijnse muur, de protesten op het Haagse Malieveld tegen kernwapens, de Ruimterace; het zijn slechts voorbeelden van belangrijke gebeurtenissen uit een recent verleden.

De stichting Koude Oorlog Museum heeft als doel in 2018 een museum te openen over de Koude Oorlog, een museum dat de verhalen van deze periode vertelt, de verhalen uit Nederland, Europa en de wereld. Het museum wil bezoekers bij deze geschiedenis betrekken en verbinden, doceren en amuseren.

Het nieuwe museumgebouw op Teuge Airport waarin het Koude Oorlog Museum wordt gevestigd, krijgt de uitstraling van een hangaar uit de jaren vijftig. Maar ondanks deze uitstraling, wordt het een modern gebouw, dat zoveel mogelijk energieneutraal zal worden geëxploiteerd.

Vooruitlopend op de opening van het nieuwe museumgebouw, is er een tijdelijke museumexpositie te zien over de militaire luchtvaart en de vliegtuigen uit de Koude Oorlog. Deze expositie kan op iedere eerste zaterdag van de maand en voor groepen op afspraak worden bezocht, waarbij rondleidingen worden gegeven.Links

www.koudeoorlogmuseum.nl
Vond u dit artikel nuttig?
Ja Nee

adres

De Zanden 167
7395 PG Teuge


info@koudeoorlogmuseum.nl
Deels toegankelijk met beperking Rondleidingen Volledig toegankelijk met beperking

openingstijden

Het Koude Oorlog Museum opent naar verwachting in 2018 de deuren van het gloednieuwe museumgebouw voor publiek. Daarop vooruitlopend kan een deel van de collectie al worden bezocht in het gebouw Skydeck.
Dat kan op:
– iedere eerste zaterdag van de maand,
– voor groepen op verzoek,
– voor bezoekers met professionele doeleinden op verzoek,
- bijzondere gelegenheden.
Lid van: erfgoed gelderland

Inschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl