Hattemer Oranje Vereniging - HOV 

Viering verjaardag Koningin in zorgcentra Hattem 31 januari 2012. Bron: HOV Viering verjaardag Koningin in zorgcentra Hattem. Bron: HOV


De Hattemer Oranje Vereniging (H.O.V.) is opgericht 18 april 1921 en is een van de grootste verenigingen van Hattem met ongeveer 1100 leden. Het bestuur van de H.O.V. bestaat uit een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en een aantal actieve leden.

De doelstelling van de HOV is sinds 1982: 'de gedachte dat Hattem een gemeenschap is, in stand te houden en te versterken met als achtergrond het idee dat haar inwoners behoren tot het koninkrijk der Nederlanden onder het Huis van Oranje'.

Festiviteiten waar de H.O.V. zich graag voor inzet zijn:

  • Viering van de verjaardag van Koningin Beatrix 31 januari in de beide zorgcentra van Hattem. Elk jaar wordt er in samenwerking met de activiteitenbegeleidsters van de zorgcentra en sponsors door de H.O.V. iets leuks georganiseerd met kinderen van scholen of een lampionoptocht, een traktatie bij de koffie, een hapje en een drankje of een film.
  • Oranjefeest in Hattem: 3 dagen feest op en rond Koninginnedag met voor elk wat wils: optocht met muziek, lopers, fietsers en versierde wagens; kindermiddag; kinderspellen; spellen voor oudere kinderen; ouderenmiddag; Oranjemarkt; Oranjeslag; stadsloop; muziek en artiesten.


Links

http://www.hattemeroranjevereniging.nl
Vond u dit artikel nuttig?
Ja Nee

adres

Hattemer Oranje Vereniging
p/a Coniferenlaan 20
8051 BL Hattem

Tel. 038-4447155

info@hattemeroranjevereniging.nl

Inschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl