Geelvinck MuziekMuseum Zutphen

Van Amsterdam naar de Achterhoek.

Na de afgelopen jaren verschillende toekomstscenario’s te hebben geanalyseerd, stelt Museum Geelvinck de historische piano in zijn beleid centraal. Wij willen daartoe op enkele locaties in en buiten Amsterdam publiekspresentaties gaan realiseren. Over ruim een jaar zal de eerste multimediale opstelling in Zutphen worden geopend.

De Gemeente Zutphen stelt het Huis ‘De Wildeman’ aan de Zaadmarkt aan ons ter beschikking. Uit deze museumlocatie zal in de loop van 2016 Museum Henriëtte Polak, samen met het Stedelijk Museum Zutphen, verhuizen naar hun nieuwe gebouw, de ‘Hof van Heeckeren’, dat momenteel gerenoveerd wordt. Reeds op 27 december 2015 vindt de eerste activiteit in Zutphen plaats: de zesde editie van het Geelvinck Wandelconcert in samenwerking met BRISK, Camerata Trajectina en Musica Amphion. In de loop van 2016 zullen in Zutphen ook Geelvinck-kamerconcerten en andere activiteiten worden opgestart. Wij werken daarbij nauw samen met het Beethoven Festival. Zo zal ook het concours, de masterclasses en een deel van de concerten van het Geelvinck Fortepiano Festival in oktober daar plaatsvinden.

Een gedeelte blijft in Amsterdam (o.a. het Weekend van de Verlichting in Felix Meritis), naast eveneens concerten in Kasteel Heeswijk (bij Den Bosch) en op andere locaties door het land, zoals in Huis Schouwenburg in ’t Harde (Veluwe), Huis de Oldenhof in Vollenhove en zijn wij in gesprek met o.a. Huis Akerendam in Beverwijk en Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten.


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

  • Muziek
  • Zutphen
  • Musea
  • Achterhoek
  • Verloren Stad Zutphen

Plaats

Location on map

Contactgegevens

Zaadmarkt 88,
7201 DE Zutphen

020-6390747

info@geelvinck.nl

Aangesloten bij

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl