Erfgoedmuseum Smedekinck Beleef “De tijd van vroeger” bij Museum Smedekinck in Zelhem

Museum Smedekinck Museum Smedekinck (1) Tuin museum Smedekinck
Bij Museum Smedekinck in Zelhem is te zien hoe de bewoners van het Achterhoekse platteland vroeger leefden en werkten. Het museum is gevestigd in een eeuwenoude, gerestaureerde boerderij met bijgebouwen, een prachtige kruidentuin met waterput, een bongerd met oude fruitrassen en een akker met oude landbouwgewassen.

In de boerderij waant de bezoeker zich algauw in een lang vervlogen tijd, zo rond het begin en de eerste helft van de vorige eeuw. Ook in de als expositieruimte ingerichte Stal vallen vooral de herinneringen aan die tijd op, maar vindt men daarnaast onder meer een presentatie over 1200 jaar Zelhem, een unieke collectie bodemvondsten en wisselende exposities.

In de grote Schure hebben diverse oude werkplaats- en winkelinrichtingen een plaats gevonden en is een expositie over WO 11 ingericht.
Op het erf staat een replica van het kerkje dat de missionaris Ludger rond het jaar 800 in Zelhem stichtte. In het kerkje is o.a. een expositie over Ludger te zien.Links

http://www.museumsmedekinck.nl
Vond u dit artikel nuttig?
Ja Nee

adres

Pluimersdijk 5
7021 HW Zelhem

Tel. 0314 62 06 64

info@museumsmedekinck.nl
Koffie Restauratie Rolstoel beschikbaar Rondleidingen Volledig toegankelijk met beperking

openingstijden

Van april tot november op dinsdag-, woensdag-, donderdagmiddag en iedere eerste en derde zondagmiddag van de maand van 13.30 uur tot 17.00 uur.
Van november tot april is het museum iedere donderdagmiddag en iedere eerste zondagmiddag van de maand geopend van 13.30 uur tot 17.00 uur.

toegangsprijs

Kinderen t/m 12 jaar: gratis
Kinderen vanaf 13 jaar en volwassenen: € 4,00

Groepen op afspraak:
tel. 0314 62 06 64
Lid van: erfgoed gelderland

Inschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl