De Korenmolen Eerbeekse Oliemolen

Eerbeek  Oliemolen
Een korenmolen was belangrijk in het dagelijks leven maar ook een oliemolen was zeer welkom. Op de Veluwe was het vroeger gebruikelijk om "beuk te garen". Dat wil zeggen, beukennootjes verzamelen om er olie uit te slaan, het zogenaamde "beuk slaan".

Het waren neveninkomsten voor kleine boeren. In de beukennootolie bakte men de fijnste pannenkoeken en oliebollen. Het restproduct, de overgebleven koeken, diende als veevoer. Omdat de boeren regematig met hun koren naar de graanmaalderij moesten, ontstond er op deze plek ook een café. Dat was het ontmoetingspunt voor de toenmalig bewoners van deze streek. Daar werden de nieuwtjes uitgewisseld. De wachttijd bij het malen werd op deze manier veraangenaamd.

Informatie

De molen is elke zaterdag van april t/m oktober van 11.00 tot 17.00 uur open. In juli en augustus is de molen elke zondag open op dezelfde tijden. Wilt u graag informatie over de molen of lijnolie kopen, gaat u dan naar het naast gelegen Grand Café. Dagen waarop we door middel van opgepompt water draaien zijn te vinden in de agenda van onze site.Links

http://www.dekorenmolen.com
Vond u dit artikel nuttig?
Ja Nee

adres

Kanaalweg 3
6961 LW Eerbeek

Tel. 0313-651331

info@dekorenmolen.com

openingstijden

Elke 2e en 4e zaterdag van april t/m oktober van 11.00 tot 17.00 uur. In juli en augustus is de molen elke zondag open op dezelfde tijden.

Inschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl