Bloemencorso Lichtenvoorde

Al 90 jaar prachtige corsowagens!

In de Achterhoekse plaats Lichtenvoorde pronken imposante corsowagens versierd met vier miljoen kleurrijke dahlia’s. Sinds 1929 bouwen jaarlijks duizenden vrijwilligers aan dit indrukwekkende schouwspel. Ieder jaar op de 2e zondag van september. Op zondag 8 september 2019 vieren wij ons 90-jarig jubileum! Het Bloemencorso Lichtenvoorde staat op de Nationale Inventarislijst Immaterieel Cultureel Erfgoed. Aan het corso nemen 18 indrukwekkende, metershoge praalwagens deel.

De corsowagens zijn het resultaat van een maandenlang bouwproces. In de winter, enkele maanden na het corso beginnen de wagenbouwers alweer met het bedenken van een onderwerp voor het komende jaar. In het voorjaar begint de bouw. Voordat de dahlia's er op gaan, wordt de wagen eerst in kleur gezet, zodat duidelijk wordt welke lijnen en kleuren de dahlia's moeten volgen. Nu kunnen de duizenden vrijwilligers in het weekend voorafgaand aan het Bloemencorso aan de slag. De onderlinge competitie tussen de wagenbouwers is groot.

Bewegende onderdelen, zorgvuldig gekozen muziek, ondersteunende figuratie; iedere corsowagen vertelt u een verhaal. Iedere corsogroep wil u imponeren. Een middagje Bloemencorso Lichtenvoorde is meer dan de moeite waard en een feest voor jong en oud.


Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

  • Volkscultuur
  • Oost Gelre
  • Volkscultuur
  • Achterhoek

Plaats

Location on map

Contactgegevens

p/a Het Brook 23
7132 EH Lichtenvoorde

info@bloemencorso.com

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl