Civon Innovatiecentrum

Techniek en innovatie in de Achterhoek

ICER is een publieksattractie voor techniek en innovatie in de Achterhoekse ijzer- en maakindustrie. Het centrum is bedoeld om vooral jongeren te enthousiasmeren voor de techniek. ICER laat de bezoeker zien en ervaren hoe waardevol en mooi het technische ambacht ook vandaag de dag nog is door het hen zelf uit te laten proberen.

Verleden, heden en toekomst worden belicht aan de hand van twaalf kabinetten waarin verschillende stadia centraal staan die worden doorlopen om van een idee tot een product te komen. Het bezoek begint met een gezichtsscan, die tijdens de rondgang door het belevingscentrum ook steeds weer gebruikt kan worden om de spellen en interactieve gedeeltes in werking te stellen­.

Typisch Achterhoekse producten

Op een spectaculaire, indringende en interactieve wijze krijgt de bezoeker vervolgens een kijkje in de 'maak-keuken'. De bezoeker komt van idee en materiaal en de wijze van verwerking daarvan naar de betekenis van vorm en design in de hedendaagse maakindustrie. Bezoekers kunnen technieken van zowel vroeger als nu zelf uitproberen en krijgen gelijk inzicht in hypermoderne manieren van produceren, zoals 3D printen. Ook de eindfase blijft niet onbesproken. In ICER zijn tal van typische Achterhoekse producten te zien die een beeld geven van de ontwikkelingen in de tijd: een fiets van vroeger en van nu, de bekende geëmailleerde pan uit grootmoeders keuken naast de moderne vertaling daarvan.

Werkplaatsen

In ICER zijn nog meer werkplaatsen ondergebracht waar gewerkt kan worden met allerlei machines en apparaten: kolomboren, etspersen, soldeerbouten, industriële naaimachines, keramiek-ovens en smidsvuren bieden voldoende mogelijkheid om allerlei materialen te ontdekken en te bewerken.


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

  • Streekgeschiedenis
  • 2000-nu
  • Oude IJsselstreek
  • Monumenten
  • Achterhoek

Plaats

Location on map

Openingstijden

Openingstijden: dinsdag t/m zaterdag 10.00 - 17.00 uur, zondag 11.00 - 17.00 uur.
Overige tijdstippen en op maandag: alleen geopend op afspraak.

Contactgegevens

Bezoekadres: Hutteweg 32, Ulft.
Postadres: Postbus 75, 7070 AB, Ulft.

+31 (0) 315 - 820 280

aanvraag@icer.eu

Organisatiekenmerken

  • Kinderactiviteit
  • Koffie
  • Museumwinkel
  • Rondleidingen

Aangesloten bij

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl