Bibliotheek Gelderland Zuid

Bieb prikkelt persoonlijke ontwikkeling

De Bibliotheek Gelderland Zuid is een bruisende plek waar je inspiratie op kunt doen op het gebied van geschreven en ongeschreven verhalen. Dé plek waar het grote publiek kennis kan maken met nieuwe technieken. Van het leren programmeren van robots tot het werken met een 3D-printer. Bovendien, niet onbelangrijk, biedt de Bibliotheek Gelderland Zuid ondersteuning in basisvaardigheden zoals het leren van de Nederlandse taal en het werken met een computer.

Ook in de samenwerking met onderwijsorganisaties en andere partners staat de Bibliotheek Gelderland Zuid niet stil. Op meer dan 40 scholen is het concept ‘de Bibliotheek op school’ gestart. Een intensieve samenwerking met basisonderwijs en inmiddels ook voortgezet onderwijs om leesplezier te stimuleren en met docenten een effectief leesbevorderingsbeleid op te stellen.

De bibliotheek is altijd al dé plek geweest om jezelf te kunnen ontwikkelen. Lange tijd was dat voornamelijk het beschikbaar stellen van boeken voor zelfstudie. Inmiddels is het verleiden en prikkelen met diverse activiteiten en ontmoetingen ter aanvulling van een uitgebreide multimediale collectie. De weg naar een leven lang leren. 

De Bibliotheek Gelderland Zuid heeft inmiddels 26 bibliotheken in 6 gemeenten. Bibliotheken waar leesplezier en persoonlijke ontwikkeling voorop staan. 


Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

  • Vrije tijd
  • Nijmegen
  • Bibliotheken
  • Rijk van Nijmegen

Plaats

Location on map

Openingstijden

Kijk voor de openingstijden van de bieb bij u in de buurt op http://www.obgz.nl/openingstijden.html

Contactgegevens

De Bibliotheek Gelderland Zuid heeft 26 vestigingen en is in 6 gemeenten actief. Gemeente Berg en Dal, Beuningen, Heumen, Lingewaard, Nijmegen en Overbetuwe. Kijk voor meer informatie op https://www.obgz.nl/.

024 - 327 49 11

info@obgz.nl

Organisatiekenmerken

  • Volledig toegankelijk met beperking

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl