Bibliotheek Arnhem/ Erfgoedcentrum Rozet 

Erfgoedcentrum Rozet, waar onder andere de Gelderland Bibliotheek gevestigd is. Bron Rozet © Rozet Rozet in Arnhem, waarin Bibliotheek Arnhem gehuisvest is © Rozet
De Bibliotheek in Arnhem is een laagdrempelige, openbare, voor iedereen toegankelijke voorziening. Culturele en sociaal-maatschappelijke functies gaan in de centrale bibliotheek, de beide stadsdeelbibliotheken Kronenburg en Presikhaaf en de twee bibliobussen goed samen.

Ruim 40.000 Arnhemmers en mensen uit de regio lenen er boeken, cd's, cd-rom's, dvd's, en bladmuziek. Nog meer mensen raadplegen er kranten, tijdschriften, databestanden, naslagwerken en internet. Onderzoekers en studenten bestuderen incunabelen en oude drukken. De bibliotheek is: "boekhandel, kiosk, studiehuis, muziekwinkel, internetcafé en museum in één". Een ideale ontmoetingsplek voor iedereen dus.

Gelderse collectie en oud bezit

De uitgebreide boekencollectie van Bibliotheek Arnhem bevat heel veel Gelders materiaal in de Gelderland Bibliotheek. Ook beheert deze afdeling de bijzondere collectie oude drukken en handschriften, de periodieken van alle historische verenigingen in de provincie en een naslagcollectie op het gebied van genealogie en heraldiek.

De Gelderland Bibliotheek vormt samen met Museum Arnhem, een Erfgoedcentrum op de -1 verdieping van Rozet.Links

De Gelderland Bibliotheek/Bibliotheek Arnhem
mijnGelderland Erfgoedcentrum Rozet
Vond u dit artikel nuttig?
Ja Nee

adres

Rozet
Kortestraat 16
6811 EP Arnhem


Tel. 026 - 3543111

klantenservice@bibliotheekarnhem.nl

openingstijden

http://www.bibliotheekarnhem.nl/de-gelderland-bibliotheek.html
Lid van: Collectie Gelderland

Inschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl