Ambachtelijk Korenmolenaarsgilde

'het kaf van het koren'

Molenaarsgilde garandeert kwaliteit

Het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde (AKG) is een gilde, waarin momenteel een 40-tal molenaarsbedrijven in heel Nederland zijn verenigd. Tot de doelstellingen van het AKG behoren onder andere het bevorderen en produceren van gezonde voeding en het doen voortleven van het korenmolenaarsambacht passend binnen de huidige maatstaven.

Het plezier van het zelf bakken begint bij het gebruik van een goed kwalitatief product. Het is van belang het ´kaf van het koren´ te scheiden en te kiezen voor goede grondstoffen en ingrediënten. De molenaars die zijn aangesloten bij het AKG bieden deze hoogwaardige producten en produceren uitsluitend voor consumptieve doeleinden.
De meerwaarde van het AKG is daarnaast gelegen in het geven van goede adviezen waar u als consument wat aan heeft. Ga daarom naar de dichtstbij zijnde molen van het AKG, veelal beroepsmolenaars die garant staan voor een hoge kwaliteitsstandaard en waar de producten geheel conform de huidige wet- en regelgeving worden vervaardigd. Bij de meeste leden is een sfeervolle molenwinkel ingericht, waar nostalgie en kwaliteit elkaar tegenkomen. Hieronder wordt ingegaan op een aantal aspecten, waardoor de AKG-leden zich onderscheiden.

meer informatie: http://www.molenaarsgilde.nl


Vond u dit artikel nuttig?

  • Volkscultuur

  • 2000-nu

  • Neder-Betuwe

  • Volkscultuur

  • Rivierengebied

Nieuwe Dam 11b
4051 BA Ochten

info@molenaarsgilde.nl

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3034254
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3034254
E info@mijngelderland.nl