Accordeonvereniging De Aria’s

Een kleine gezellige vereniging

Accordeonvereniging De Aria's uit Maurik is een kleine gezellige vereniging.

Ons orkest repeteert op maandagavond in het Verenigingsgebouw bij de Nederlands Hervormde kerk. Het orkest staat onder leiding van Lidy Mak.

Ben je nieuwsgierig en speel (of speelde) je accordeon, neem contact op met één van onze bestuursleden en kom eens luisteren op maandagavond!

Geschiedenis vereniging

Accordeonvereniging De Aria's werd opgericht op 7 februari 1955. Het idee voor deze oprichting kwam van A. Westerhof, T. Kranenburg en H. Prins. Dirigent W. van de Donk werd benaderd om te dirigeren en les te geven. Deze dirigent is vele jaren de motor en bindende factor voor De Aria's geweest. Hij is tot 1982 dirigent geweest.

De eerste repetitieruimte bevond zich in de steenfabriek van De Ariëns. De meeste van de vijftien leden waren op deze steenfabriek werkzaam. De naam "De Aria's" is een afgeleide van deze naam. Ondanks scepsis van de bevolking is na één jaar de eerste uitvoering gegeven. De zaal zat bomvol.

Door de jaren heen hebben wij diverse repetitieruimtes gehad. Deze varieerden van de eerder genoemde steenfabriek tot een schoolgebouw. Op dit moment repeteren wij in het Verenigingsgebouw van de N.H. kerk op het Dorpsplein.

Na het begin, waarin 15 leden genoteerd stonden, is het met de vereniging bergopwaarts gegaan. Alleen in de jaren zeventig en tachtig zijn we door een diep dal gegaan. Alles is toen uit de kast getrokken om nieuwe leden te werven. Dat dit gelukt is, blijkt wel uit de huidige omvang van de vereniging. Nieuwe leden zijn echter altijd welkom.


Relevante links

- http://www.de-arias.nl

Vond u dit artikel nuttig?

  • Muziek

  • Buren

  • Volkscultuur

  • Rivierengebied

Kerkplein 8
4021 XN Maurik

of
Mw van Toorn
Eendrachtstraat 25
4021 GC MAURIK

0344 - 692493

postmaster@de-arias.nl

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl