Accordeonvereniging Concordia Lochem

De trots van Concordia is het Jeugdorkest

Op 1 februari 1937 werd Concordia als mondharmonicavereniging opgericht. Na een jaar is deze echter omgezet tot accordeonvereniging. Tijdens de bezetting werd deze tijdelijk opgeheven, maar in 1945 weer heropgericht. Concordia heeft in het verleden aan veel concoursen deelgenomen en daar vaak de eerste prijs in de wacht gesleept, maar ze heeft ook liveoptredens voor verschillende radio stations mogen geven.

Orkesten

De trots van Concordia is het Jeugdorkest. Dit bestaat uit ca. 12 jongens en meisjes in de leeftijd van 8 tot 18. Dinie Zweverink heeft een breed programma ingestudeerd. Het jeugdorkest repeteert op woendagavond van 19.00 tot 20.00 uur. Eén keer per jaar gaat het hele orkest op kamp. Reuze gezellig dus. Mocht je nog niet zo lang spelen, geen probleem, na een paar maanden lessen mag je al meespelen in dit orkest.

Het A-orkest staat onder begeleiding van Dinie Zweverink en speel elke woensdagavond van 20.00 uur tot 22.15 uur in de Oever, aan de Graaf Ottoweg in Lochem. Eerste doel is het spelen van een gevarieerd reportoire. Daarnaast wil Concordia de komende jaren aan het niveau werken. Mede door een groot aantal jeugdige leden en een aantal leden met weinig ervaring wordt dit niveau langzaam opgebouwd.

Het B-orkest speelt elke twee weken op zondagmorgen van 10.30 uur tot 12.30 uur in de Heksenlaak, aan de Zwiepseweg in Barchem. Onder leiding van Dinie Zweverink is lekker spelen de doelstelling, met een gevarieerd populair programma. Natuurlijk is er tijden de repeties tijd voor een bak koffie. Ook komen regelmatig drummers langs om het orkest te ondersteunen.

Lid worden?

De vereniging heeft als doelstelling 1x per jaar een koffieconcert te geven in het voorjaar en een jaarconcert in het najaar. Verder spelen de diverse orkesten op accordeonfestivals, in ziekenhuizen, bejaardencentra, op de kerstmarkt en op de keidagen.

Elk jaar zijn er extra activiteiten zoals een weekendkamp voor de jeugdleden. Verder neemt de vereniging deel aan het inzamelen van oud papier in Lochem en de collecte voor het Prins Bernard Cultuur Fonds, om de kas van vereniging te spekken.

Meer informatie: http://www.concordia-lochem.nl/

Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

  • Muziek
  • 2000-nu
  • Lochem
  • Volkscultuur
  • Achterhoek

Plaats

Location on map

Contactgegevens

Zwiepseweg 80
7241 GX Lochem

0573-251704

dinie@zweverinkmuziek.nl

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl