Accordeonvereniging Con Forza

Enthousiaste actieve leden

Accordeonvereniging Con Forza is sinds 1988 actief op muziekgebied. Veel mensen associëren de accordeonmuziek met smartlappen & tranentrekkers, maar de accordeon is een zeer veelzijdig instrument. Het repertoire van Con Forza omvat bijna alle muziekstijlen: van pop tot klassiek, tot kerkmuziek.

Enthousiaste actieve leden: samen oefenen, optreden en genieten van muziek!

Sinds september 2005 staat het orkest onder leiding van dirigent Wil Plas uit Enschede. Hij is afgestudeerd aan het conservatorium. De vereniging bestaat momenteel uit één orkest en daarnaast is er een ensemble. Het orkest speelt een breed repertoire. Dit is voor bijna alle niveaus van accordeon bespelen geschikt of wordt passend gemaakt. Het ensemble, dat wisselend van samenstelling kan zijn, wordt gevormd door leden die gevorderd speler zijn. Alle partijen van het accordeonorkest maken deel uit van dit ensemble en kan aangevuld worden met slagwerk of percussie. Con Forza telt op dit moment vijfentwintig bijzonder enthousiaste en actieve leden. Ook Duitse leden maken onderdeel uit van deze vereniging, kortom: een internationale vereniging. Samen muziek en plezier maken is ons doel. De jaarlijkse, terugkerende activiteiten zijn het mini-concert voor de zomervakantie, optreden tijdens ‘Bredevoort Schittert’, concert in de Hofnar, een optreden vlak voor de Kerst en de bloemen-actie. De bloemen-actie wordt gehouden op de vrijdag en zaterdag voor Moederdag. Leden gaan huis aan huis op pad met geraniums, fuchsia’s en Spaanse margrieten om deze te verkopen. De optredens worden ruim op tijd aangekondigd in de agenda op de website www.conforza-aalten.eu . Verder worden er, op aanvraag, optredens verzorgd.

Con Forza wil in de toekomst ook beginnen met een jeugd Accordeonorkest en een Steirisch Harmonica orkest. Voor dit laatste verwijzen wij u naar de website van de dirigent (www.accordeonwilplas.nl)

Con Forza is een actieve vereniging met mensen die de accordeonmuziek in hun hart dragen. Nieuwe leden zijn van harte welkom. In samenwerking met onze dirigent kan er een lesprogramma gevolgd worden. Indien u na het bezoek op deze website ook enthousiast bent geworden, komt u dan eens een keer kijken op een oefenavond. Dit is op woensdag. Het orkest repeteert van 19.15 tot 21.15 uur en het ensemble daarna tot 22.00 uur. Voor nadere informatie kunt u contact met ons opnemen via info@conforza-aalten.eu of 0543-471036 .

Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

  • Kunst en cultuur
  • Volkscultuur
  • Muziek
  • 2000-nu
  • Aalten
  • Volkscultuur
  • Achterhoek

Plaats

Location on map

Openingstijden

NVT

Contactgegevens

Dijkstraat 25
7121 ES Aalten

0543-471036

info@conforza-aalten.eu

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl