A. Vogel-tuinen en Bezoekerscentrum Bijzonder park met gezonde kruiden en planten

Kok Amuse A. Vogel De A.Vogeltuinen


Gezonde kruiden en planten, biologisch fruit, een verantwoorde granentuin, een culinaire tuin met gezonde, vergeten groenterassen en een tuin met tips om uw eigen gezonde tuin aan te leggen. Achter de hoge bomen aan de Eperweg tussen 't Harde en Elburg gaat sinds begin 2009 een wel heel gezond park schuil…

"U moet uw gezondheid koesteren", opperde Alfred Vogel vaak. Zelf gebruikte hij daar de natuur in de breedste zin van het woord voor. Zo haalde hij de natuur zo dicht mogelijk bij hemzelf, was hij vaak actief middenin de natuur, at hij veel groente en fruit en gebruikte hij geneeskrachtige kruiden om eventuele gezondheidsklachten te behandelen. Het is dan ook niet voor niets dat u  vele elementen van dit gedachtegoed in de A.Vogel tuinen terugvindt.

Dichtbij de natuur

In de A.Vogel tuinen bent u zo dichtbij de natuur als Alfred Vogel ook was. U loopt er letterlijk tussen honderden geneeskrachtige planten met ieder zijn unieke werking. U maakt er kennis met gezonde, biologische fruit- en groentesoorten en u ziet er het graan voor het gezondste brood van Nederland groeien. Ook voor tips om uw eigen tuin in te richten met geneeskrachtige planten bent u in de A.Vogel tuinen aan het juiste adres.

Bewegen

U kunt in de A.Vogel tuinen ook lekker bewegen in de buitenlucht. In 2010 is er in de tuinen een actieve trimbaan uitgezet, waar u uw lichaam eens goed aan het werk kunt zetten. Houdt u van iets minder fanatiek? Geen probleem. Een wandeling door de tuinen gevolgd door een lekker lange boswandeling of fietstocht is op dit unieke plekje op de Veluwe ook een uitstekende mogelijkheid.

Speurtocht

A.Vogel stelde samen met haar partners een verrassende speurtocht samen. Hij loopt door heel de tuinen en is te herkennen aan de roodgele borden. Via opdrachten en vragen leren de kinderen op speelse wijze veel over het thema 'Natuur'.Links

http://www.avogel.nl/tuinen/kwekerij.php
Vond u dit artikel nuttig?
Ja Nee

adres

De Gezondste Plek van Nederland
Eperweg 3-5
8084 RB 't Harde

Tel. 0900-246 46 46

info@avogel.nl
Deels toegankelijk met beperking Kinderactiviteit Rondleidingen

openingstijden

http://www.avogel.nl/tuinen/kwekerij.php

Inschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl