Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik hier voor de webversie.

Gelderland Gelderland Gelderland Gelderland Gelderland Gelderland
Nieuwsbrief editie 105, april 2022
Maak kans op een boekenbon

Help met onderzoek naar YouTube-kanaal mijnGelderland

Oud-stagiair Paul Riezebos doet een scriptieonderzoek naar het YouTube-kanaal 'beleef mijnGelderland'. Hij wil weten waarom mensen wel of juist niet op video's over Erfgoed klikken. Je kunt hem helpen door onderstaande enquête in te vullen. Onder de inzenders die een e-mailadres achterlaten*, wordt een boekenbon van 25 euro verloot. De overige antwoorden worden anoniem gebruikt in het onderzoek. * niet verplicht

Natuurlijk vul ik Paul's enquête in!
Maak kans op een boekenbon
Filmpjes bij de expositie 'Heden van slavernijverleden' Filmpjes bij de expositie 'Heden van slavernijverleden'

Sporen van slavernijverleden

Voor de expositie 'Heden van slavernijverleden' in het Afrika Museum werd de verbinding gelegd met het project 'Sporen van Slavernijverleden' in Gelderland. In de expositie zijn twaalf van deze sporen verwerkt. Ter ondersteuning van de sporen maakte het Afrika Museum onlangs drie video’s, waaronder één over Anna van Vossenburg. Zij werd in slavernij geboren in Suriname, maar komt in 1727 te wonen in Arnhem. De tentoonstelling is nog tot 21 augustus te zien!

Ik wil het spoor over Anna van Vossenburg lezen!
Theater Junushoff in Wageningen

Vrijheidscollege Lale Gül

Lale Gül (1997) is schrijver en debuteerde in 2021 op drieëntwintigjarige leeftijd met de bestseller 'Ik ga leven'. Op 8 mei, daags na Bevrijdingsdag, geeft ze in Theater Junushoff in Wageningen een Vrijheidscollege. Deze colleges inspireren jong en oud om na te denken over de waarde van vrijheid. Gül gaat in op de vrijheid van het individu ten opzichte van het collectief.

Ik wil graag bij deze lezing aanwezig zijn!
Theater Junushoff in Wageningen
Een tweeluik over de Dam van Drusus Een tweeluik over de Dam van Drusus

De Romeinse geschiedenis van Zevenaar

In 2021 werd de Neder-Germaanse limes in Nederland UNESCO-werelderfgoed. In Zevenaar is men hard bezig dat verleden zichtbaar te maken. Het verhaal over het Romeinse erfgoed in Zevenaar verschijnt nu in een vijfdelige serie op mijnGelderland. De eerste twee delen - een tweeluik - gaan over de Romeinse veldheer Nero Claudius Drusus. Hij gaf opdracht tot de bouw van een dam in de buurt van het huidige Herwen.

Ik wil meer weten over de Dam van Drusus!
Bijna 50.000 bijzondere collectiestukken

Het Vrijheidsmuseum op CollectieGelderland

Op 4 en 5 mei staan we samen stil bij vrijheid. In de collectie van het Vrijheidsmuseum in Groesbeek vinden we veel herinneringen aan de oorlog en getuigenissen van de bevrijding. Met ruim 47.000 objecten is het een van de grootste bijdragers aan CollectieGelderland. Struin zelf door de collectie van dit bijzondere museum!

Ik wil de collectie van het Vrijheidsmuseum bekijken!
Bijna 50.000 bijzondere collectiestukken
Museum Arnhem en Paleis Het Loo weer open Museum Arnhem en Paleis Het Loo weer open

Eindelijk weer naar......

Afgelopen vrijdag opende een hernieuwd Paleis Het Loo de deuren voor het publiek weer na een aantal jaren renovatie en verbouwing. Ook in Arnhem is het binnenkort feest. Vanaf vrijdag 13 mei is Museum Arnhem weer geopend. Met een prachtige nieuwe vleugel en een gratis toegankelijke beeldentuin.

Eindelijk weer naar Museum Arnhem? Ja, graag!
Logo Volg mijnGelderland op:
Youtube Youtube Pinterest Facebook Twitter