Vestingdag Groenlo 15 juli en 5 augustus

Vestingdag Groenlo

Datum

15-7-2018 t/m 5-8-2018

Op 15 juli en op 5 augustus wordt een Vestingdag gehouden in het knusse vestingstadje Groenlo, van 12.00 uur t/m 17.00 uur in het centrum van Groenlo. Het vestingstadje gaat deze dag opnieuw terug in de tijd. Ditmaal met veel middeleeuws straattheater, dat nog niet eerder te zien was op de vestingdagen. Waaronder: Plansjet, Donderelf verteltheater, Theater van de Droom, Leydse Kluchtencompagnie, Theater Troep voor Galg en Rad, Mest Theater, Goochelaar Wautier en o.a de Compagnie Grolle. Muziek is er van troubadoer Lucas Florent en Het Gezelschap.

Kindervermaak
Er is natuurlijk ook aan de kinderen gedacht. Zij kunnen met Baroen een korte opleiding volgen als Piekenier en Musketier. Ze kunnen o.a. hun eigen springtouw maken bij de touwslager. Goochelaer Wautier zal de kinderen versteld doen staan van z’n goochelkunsten. Verder is er nog veel meer kindervermaak en veel muziek.

Kunstmarkt
Op de Vestingdag van 5 augustus is er in de Beltrumsestraat in samenwerking met Galerie Wij een grote kunstmarkt ingericht. Hier is van alles te zien en te beleven. Een echte aanrader, die vorig jaar veel publiek trok.

Toeristische attracties
Maar ook veel toeristische attracties zijn deze middag open. Ook kan de toren van de Calixtusbasiliek beklommen worden. In de Oude Calixtus kan het multimedia spektakel de Slag om Grolle bekeken worden. Ook het Stadsmuseum is open. De Vestingstad Express zal de gasten van Marveld vervoeren naar Groenlo. Op de Groenlose terrassen is het die middag goed vertoeven. Kortom voor een leuke middag voor het hele gezin moet u 15 juli in Groenlo zijn.

Voor meer info en het programma per Vestingdag zie de Facebookpagina: Vestingdagen Groenlo.

Locatie

Vond u dit artikel nuttig?
Ja Nee

Inschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl