Verhaal van Gelderland Zomertoer | Vroege Middeleeuwen

Beleef op 2 juli de vroege middeleeuwen in Zutphen

Van: 02-07-2022
Duik op 2 juli in de tijd van de Vikingen bij Musea Zutphen. Bezoek de middeleeuwse nederzetting op het ’s-Gravenhof in Zutphen of beklim de Walburgistoren.

Middeleeuwen op het s-Gravenhof 

Neem een kijkje bij de middeleeuwse nederzetting op het s-Gravenhof in Zutphen. Er is re-enactment, de muziekgroep Datura speelt hier middeleeuwse muziek, de mobiele ArcheoHotspot is aanwezig en er zijn diverse workshops voor kinderen.  

Bezoek Musea Zutphen en de Walburgiskerk

Op 2 juli tussen 10:00 en 17:00 kun je gratis de musea rondom het ’s-Gravenhof bezoeken: het Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak. Er zijn lezingen en er wordt een film vertoond over Hamaland, een graafschap van het Karolingische Rijk. Wil je Zutphen van boven bekijken? Je kunt ook de toren beklimmen van de Walburgiskerk, gelegen aan het ’s-Gravenhof 

KLIK HIER VOOR HET PROGRAMMA

Deze zomertoerdag is een samenwerking van Erfgoed Gelderland, Omroep Gelderland, Musea Zutphen, Erve Eme, de Walburgiskerk, Erfgoedcentrum Zutphen en gemeente Zutphen. De dag wordt ondersteund door provincie Gelderland. 

Verhaal van Gelderland Zomertoer

Deze feestelijke en historische zaterdag is onderdeel van de Verhaal van Gelderland Zomertoer. Beleef de complete Gelderse geschiedenis op negen locaties in Gelderland. Vanaf 18 juni zijn er elke zaterdag voor jong en oud allerlei historische activiteiten te bezoeken. Kom ook naar de spetterende Verhaal van Gelderland Finale op 13 en 14 augustus bij Kasteel Cannenburch. Maak er een historische zomer van en reis door het Verhaal van Gelderland!  

Kijk voor de hele zomertoer op: verhaalvangelderland.nl/zomertoer


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3034254
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3034254
E info@mijngelderland.nl