Verhaal van Gelderland Zomertoer | Twintigste eeuw

Beleef op 6 augustus de twintigste eeuw in Terschuur

Van: 06-08-2022
Ontmoet op 6 augustus de schoenmakers, schilders, boekbinders en leerlooiers uit de twintigste eeuw bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum.

Demonstraties van ambachten

Op 6 augustus staan de beroepen van de twintigste eeuw in de spotlight bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur. Diverse ambachtslieden geven demonstraties van nostalgische of vergeten ambachten.

Lezingen en activiteiten

Volg de lezing van Dolly Verhoeven over de twintigste eeuw. Of luister naar Johan Kamermans van het Tegelmuseum over de weergave van ambachten op tegels in de twintigste eeuw. Daarnaast zijn er diverse kinderactiviteiten. Ofwel, voor zowel jong als oud is er wel iets te beleven. 

Deze zomertoerdag is een samenwerking van Erfgoed Gelderland, Omroep Gelderland, Oude Ambachten & Speelgoed Museum en het Nederlands Tegelmuseum. De dag wordt ondersteund door de provincie Gelderland. 

Verhaal van Gelderland Zomertoer

Deze feestelijke en historische zaterdag is onderdeel van de Verhaal van Gelderland Zomertoer. Beleef de complete Gelderse geschiedenis op negen locaties in Gelderland. Vanaf 18 juni zijn er elke zaterdag voor jong en oud allerlei historische activiteiten te bezoeken. Kom ook naar de spetterende Verhaal van Gelderland Finale op 13 en 14 augustus bij Kasteel Cannenburch. Maak er een historische zomer van en reis door het Verhaal van Gelderland!  

Kijk voor de hele zomertoer op: verhaalvangelderland.nl/zomertoer 


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3034254
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3034254
E info@mijngelderland.nl