Verhaal van Gelderland Zomertoer | Romeinen

Beleef op 25 juni de Romeinse tijd in Nijmegen

Van: 25-06-2022
Benieuwd hoe het leven in de Romeinse tijd eruitzag? Op 25 juni graven we naar het verleden van de Romeinen op de Valkhofheuvel, met historische activiteiten bij Museum Het Valkhof en De Bastei.

Romeinse sfeer in het Valkhofpark

Bij binnenkomst in het Valkhofpark nodigt een archeoloog je uit om de historische heuvel mee af te graven. Vanaf daar start je je reis door de Romeinse geschiedenis van het park. Ga zelf aan de slag in de ArcheoHotspot! Of wandel mee langs archeologische resten in de directe omgeving. Ontmoet Bataven, Romeinse soldaten en Germaanse Romeinen en ontdek meer over het leven in het Romeinse Rijk. Ook zijn er allerlei workshops: ga op exercitie met Baroen, maak een Romeins olielampje of verkleed je als Romein. Eindig je bezoek met een heerlijke proeverij in de Nicolaaskapel samen met de ‘laatste Romein’ Theophanu.

Bezoek de musea

Museum Het Valkhof en De Bastei nodigen bezoekers die dag uit voor verdiepende lezingen van Paul van der Heijden (De Romeinse Gouden eeuw) rn Joep Hendrikse (Germanisering van de Romeinse samenleving en De Romeinse geschiedenis van De Bastei). Bovendien verzorgt conservator Marenne Zandstra een lezing over de topstukken van het recent ontdekte tempelcomplex bij Herwen! Deze stukken zijn ook in Museum het Valkhof te bekijken!

KLIK HIER VOOR HET PROGRAMMA

Deze zomertoerdag is een samenwerking van Erfgoed Gelderland, Omroep Gelderland, De Bastei, Museum Het Valkhof, de Radboud Universiteit en gemeente Nijmegen. De dag wordt ondersteund door provincie Gelderland. 

Verhaal van Gelderland Zomertoer

Deze feestelijke en historische zaterdag is onderdeel van de Verhaal van Gelderland Zomertoer. Beleef de complete Gelderse geschiedenis op negen locaties in Gelderland. Vanaf 18 juni zijn er elke zaterdag voor jong en oud allerlei historische activiteiten te bezoeken. Kom ook naar de spetterende Verhaal van Gelderland Finale op 13 en 14 augustus bij Kasteel Cannenburch 

Kijk voor de hele zomertoer op: verhaalvangelderland.nl/zomertoer 


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3034254
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3034254
E info@mijngelderland.nl