Verhaal van Gelderland Zomertoer | Negentiende eeuw

Beleef op 30 juli de negentiende eeuw in Appeltern

Van: 30-07-2022
Op 30 juli staat stoomgemaal De Tuut onder stoom. Kom kijken hoe de machines in de negentiende eeuw op volle toeren draaiden.

Onder stoom

Stoomgemaal De Tuut in Appeltern staat op 30 juli onder stoom. Daar zie je hoe de machines er in de negentiende en vroege twintigste eeuw op volle kracht draaiden. Wil je hierbij zijn? Je kunt het stoomgemaal gratis bezoeken tussen 10:00 en 17:00 uur.  

Historische activiteiten en rondleidingen

Het naburige Motorenmuseum is ook geopend en gratis te bezoekenDaarnaast worden er rondleidingen gegeven over landgoed Appeltern, waarin de achttiende-eeuwsepatriot en edelman Joan Derk van der Capellen tot den Pol een belangrijke rol speelt. Een lezing over de negentiende eeuw van één van de auteurs van het boek Verhaal van Gelderland maakt de dag compleet. 

Deze zomertoerdag is een samenwerking van Erfgoed Gelderland, Omroep Gelderland en Stoomgemaal De Tuut. De dag wordt ondersteund door de provincie Gelderland. 

Verhaal van Gelderland Zomertoer

Deze feestelijke en historische zaterdag is onderdeel van de Verhaal van Gelderland Zomertoer. Beleef de complete Gelderse geschiedenis op negen locaties in Gelderland. Vanaf 18 juni zijn er elke zaterdag voor jong en oud allerlei historische activiteiten te bezoeken. Kom ook naar de spetterende Verhaal van Gelderland Finale op 13 en 14 augustus bij Kasteel Cannenburch. Maak er een historische zomer van en reis door het Verhaal van Gelderland!  

Kijk voor de hele zomertoer op: verhaalvangelderland.nl/zomertoer


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3034254
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3034254
E info@mijngelderland.nl