Verhaal van Gelderland Zomertoer | Late Middeleeuwen & Hertogdom

Beleef op 16 juli de late middeleeuwen in Arnhem

Van: 16-07-2022
Neem op 16 juli als een van de eersten een kijkje in de vernieuwde crypte onder de Eusebius en bezoek het monumentale Duivelshuis.

Eusebiuskerk

Op 16 juli kun je gratis de Eusebiuskerk in Arnhem bezoeken. Hier opent de nieuwe tentoonstelling over hertog Karel van Gelre. Doe mee met diverse historische activiteiten of luister hier naar de middeleeuwse klanken van de muziekgroep Datura.

Een kijkje in het Duivelshuis

Speciaal voor de zomertoer opent ook het Duivelshuis haar deuren. Dit monumentale, zestiende-eeuwse stadskasteel wordt ook wel het Maarten van Rossum Huis genoemd. Het gebouw is momenteel onderdeel van het stadhuis. Je kunt hier op deze zomertoerdag lezingen bijwonen in de Schepenzaal. 

Historisch Arnhem

In Erfgoedcentrum Rozet kun je zelf aan de slag met geschiedenis! De ArcheoHotspot is open met een doorlopende kleine gezinsactiviteit met archeologie, scherventafel, en een rondleiding in het Erfgoedcentrum. De Gildegidsen geven ieder half uur rondleidingen door Arnhem, met vertrekpunt bij de Eusebiuskerk, een bezoek aan de historische kelders en aan Erfgoedcentrum Rozet. 

Deze zomertoerdag is een samenwerking van Erfgoed Gelderland, Omroep Gelderland, de Eusebius, Stichting Gilde Stadswandeling Arnhem, Erfgoedcentrum Rozet en gemeente Arnhem. De dag wordt ondersteund door de provincie Gelderland. 

Verhaal van Gelderland Zomertoer

Deze feestelijke en historische zaterdag is onderdeel van de Verhaal van Gelderland Zomertoer. Beleef de complete Gelderse geschiedenis op negen locaties in Gelderland. Vanaf 18 juni zijn er elke zaterdag voor jong en oud allerlei historische activiteiten te bezoeken. Kom ook naar de spetterende Verhaal van Gelderland Finale op 13 en 14 augustus bij Kasteel Cannenburch. Maak er een historische zomer van en reis door het Verhaal van Gelderland!  

Kijk voor de hele zomertoer op: verhaalvangelderland.nl/zomertoer 


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3034254
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3034254
E info@mijngelderland.nl