Verhaal van Gelderland Zomertoer | Finaleweekend

Beleef op 13 en 14 augustus de Gelderse geschiedenis op Kasteel Cannenburch

Van: 13-08-2022 tot 14-08-2022
Het spectaculaire finaleweekend zit vol re-enactment, lezingen en optredens. We duiken als afsluiter nog een keer in het Verhaal van Gelderland van de prehistorie tot en met de twintigste eeuw.

Reis door het Verhaal van Gelderland

In het spectaculaire finaleweekend van de Verhaal van Gelderland Zomertoer komt de volledige Gelderse geschiedenis tot levenRondom Kasteel Cannenburch beelden ongeveer 100 re-enactors, gekleed in historische kostuums, alle belangrijke tijdsperiodes uit van de prehistorie tot de twintigste eeuw. Je ontmoet hier de hoofdrolspelers uit de Gelderse geschiedenis 

Diverse activiteiten

Het wordt een groot feest bij Kasteel Cannenburch. Doe mee met historische workshops of bekijk de demonstraties van re-enactors. Er zijn lezingen door verschillende auteurs van het vierdelige boek Verhaal van Gelderland dat in het najaar verschijnt. Je kunt spetterende optredens van diverse artiesten bijwonen. Kortom, voor iedere geschiedenisliefhebber, groot of klein, is er wat te beleven!  

Deze zomertoerdag is een samenwerking van Erfgoed Gelderland, Omroep Gelderland, Geldersch Landschap & Kasteelen, Cranenburgh Events. De dag wordt ondersteund door de provincie Gelderland. 

Verhaal van Gelderland Zomertoer

Deze feestelijke en historische zaterdag is onderdeel van de Verhaal van Gelderland Zomertoer. Beleef de complete Gelderse geschiedenis op negen locaties in Gelderland. Vanaf 18 juni zijn er elke zaterdag voor jong en oud allerlei historische activiteiten te bezoeken. Kom ook naar de spetterende Verhaal van Gelderland Finale op 13 en 14 augustus bij Kasteel Cannenburch. Maak er een historische zomer van en reis door het Verhaal van Gelderland! 

Kijk voor de hele zomertoer op: verhaalvangelderland.nl/zomertoer 


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3034254
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3034254
E info@mijngelderland.nl