Veel te doen in museum Henriette Polak

Musea Zutphen

Van: 20-01-2020 tot 01-11-2020
Ook in 2020 is er veel te beleven in museum Henriette Polak! Tot en met 9 februari is nog de tentoonstelling 'Alle Dagen Kunst' te zien. Daarnaast is er op 2 februari de kans op een meet & greet met kunstenares Barbara Broekman en kunt u deelnemen aan een workshop. Tenslotte is er de aankondiging van een nieuwe tentoonstelling met werk van Fred Carassso en Jan Fabre, die op 11 juni van start zal gaan.

Laatste kans 'Alle Dagen Kunst'

Nog t/m 9 februari is de tentoonstelling 'Alle Dagen Kunst' te zien in Museum Henriette Polak. De tentoonstelling toont een breed scala aan (toegepaste) kunst in opdracht, van monumentaal wandkleed tot penningontwerp door onder andere Herman Berserik, Jeanne Bieruma Oosting, Piet Esser, Charlotte van Pallandt, Nan Platvoet en Wendelien Schönfeld.

Het monumentale werk van Barbara Broekman (1955) is van een overweldigende schoonheid. In haar werk versmelten figuratie en abstractie, autonome en toegepaste kunst, tijdelijke en tijdloze kunst. Broekman heeft prestigieuze opdrachten en projecten gerealiseerd. In de tentoonstelling worden onder andere haar ontwerpen voor het nieuwe Paleis van Justitie in Amsterdam getoond.

Meet the Maker: Barbara Broekman

Ontmoet kunstenares Barbara Broekman tijdens een inspirerende meet & greet! Op zondag 2 februari is Barbara in Museum Henriette Polak en vertelt ze haar fascinerende verhaal. Ook neemt ze u mee tijdens een privé rondleiding langs haar werken in Museum Henriette Polak en geeft ze u een uniek inkijkje in het ontstaan van de prachtige wandkleden die ze voor het Paleis van Justitie in Amsterdam maakte en licht ze haar meest recente werk toe: kunstenaarsboek ‘Tegendraads’.

Wanneer: Zondag 2 februari om 14.00 uur.

Deelname: €7,50.-

Aanmelden via: info@museazutphen.nl of bel 0575 516 878 o.o.v. ‘Barbara Broekman’.

Workshop handdrukken maken

Nan Platvoet is een van de kunstenaars uit de tentoonstelling 'Alle dagen kunst'. Hij werkte als graficus voor grote bedrijven en maakte in opdracht prachtige handdrukken. De handdrukken uit de serie 'Adam en Eva' worden exclusief in de museumwinkel van de Musea Zutphen verkocht. Wilt u meer leren over deze techniek en met uw eigen handdruk naar huis gaan? Doen dan mee met deze workshop.

Deelname: De workshop handdrukken maken is leuk voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar.

Wanneer: De workshop is op de allerlaatste dag van de tentoonstelling 'Alle Dagen Kunst,' zondag 9 februari van 14.00 tot 16.00 uur.

Kosten: Deelname €15.- voor volwassenen en €7,50.- voor kinderen (t/m 18 jaar).

Aanmelden: Is verplicht en kan via info@museazutphen.nl of 0575 516 878 o.v.v. ‘Workshop handdrukken’.

Fred Carasso & Jan Fabre

Museum Henriette Polak pakt in de zomer van 2020 uit met beelden van Fred Carasso en Jan Fabre. Met deze tentoonstelling haakt het museum aan op de 12e editie van Sonsbeek in Arnhem. Een groot deel van de Polakkunstenaars – kunstenaars die deel uitmaken van de kerncollectie van Museum Henriette Polak – nam deel aan de eerste afleveringen van de Openlucht Tentoonstelling in Park Sonsbeek in de jaren ’50. Waaronder ook de bekende beeldhouwer Fred Carasso, een van de kunstenaars uit de collectie van Museum Henriette Polak.

Jan Fabre, bekend van de eigenzinnige vergulde beeldhouwwerken, deed in 2001 mee aan een geruchtmakende editie van Sonsbeek en sluit met zijn verhalende werk aan op de visie van Museum Henriette Polak. 

Beide kunstenaars hebben enorme bekendheid vergaard. Er zijn opvallende overeenkomsten tussen deze kunstenaars: ze laten zich inspireren door de geschiedenis van de beeldhouwkunst en geven daar een eigen draai aan. Museum Henriette Polak brengt deze kunstenaars samen ter gelegenheid van de 12e editie van Sonsbeek. De selectie zal gericht zijn op de naakten van Fred Carasso en de zelfbeelden van Jan Fabre. Liefhebbers van beeldhouwkunst kunnen in de zomer van 2020 hun hart ophalen in Park Sonsbeek in Arnhem, het Kröller Müller Museum en in Museum Henriette Polak in Zutphen. Van 11 juli t/m 1 november.


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl