Tijdelijke tentoonstellingen in Museum de Casteelse Poort te Wageningen

Keuze van de burgemeester & Beeldende kunst

Van: 08-06-2021 tot 15-09-2021
Vanaf de heropening in juni 2021 zijn er naast de vaste collectie, twee wisseltentoonstellingen te zien in Museum de Casteelse Poort. Dit gaat om 'de keuze van de burgemeester' en 'beeldende kunst: nieuwe aanwinsten'.

Keuze van de burgemeester

Afgelopen najaar zou Geert van Rumund als burgemeester afscheid nemen van zijn stad Wageningen. Maar vanwege de corona-crisis blijft hij nog zes maanden extra in functie. Toch heeft hij vorig najaar al zijn eigen expositie geopend in het museum onder de titel “Alles heeft een naam. De Keuze van de Burgemeester”. Het museum bood de burgemeester ter gelegenheid van zijn afscheid een gast-curatorschap aan, waarbij hij geheel naar eigen inzichten een tentoonstelling mocht inrichten. De expositie startte op 21 oktober 2020 en is nu verlengd t/m 29 augustus 2021.

Beeldende kunst

Onze Vereniging Vrienden van museum De Casteelse Poort is een gulle gever. Met de jaarlijkse donatie van onze vrienden heeft het museum in de afgelopen jaren interessante werken van Wageningse kunstenaars kunnen aankopen. De nieuwe aanwinsten zijn te zien in ons Koetshuis. Vertegenwoordigd zijn o.a. Titus de Jong, Salman Ezzammoury, Birgit Pedersen, Twan de Vos, Maaike Alma, Marko Markov, Yvonne van Woggelum, Pieter Vermeulen, e.v.a.

Raadpleeg de website van het museum voor verdere praktische informatie als openingstijden, reserveren etc.


Relevante links

- Casteelse Poort

Vond u dit artikel nuttig?

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl