Tijdelijke expositie in het Vrijheidsmuseum: de Democratiefabriek

Een interactieve tentoonstelling over democratie, diversiteit en burgerschap

Van: 26-04-2021 tot 31-10-2021
Het Vrijheidsmuseum laat behalve de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog ook het bredere verhaal zien van de twintigste eeuw en de actualiteit. Vrijheid en democratie liggen immers nog dagelijks onder vuur in de wereld. Om die reden is van 26 april t/m 31 oktober 2021 in het museum de educatieve expositie ‘De Democratiefabriek’ te zien. Dit is een interactieve tentoonstelling vol machines, apparaten en gereedschappen, waarin kinderen en jongeren met elkaar of met hun gezin democratie onderzoeken en oefenen.

Expositie: de Democratiefabriek

In ‘De Democratiefabriek’ gebruik je je hoofd, hart en handen. Grote thema’s zoals conflicten, macht, vrijheid, pesten, gelijkheid en democratie komen in de expositie aan bod. Kinderen en jongeren worden uitgedaagd om zelf bij te dragen aan het samenleven in vrede en vrijheid. Gaandeweg ontdekken bezoekers dat de tentoonstelling eigenlijk over henzelf gaat en de idealen en waarden die ze zelf hebben. 

Geschikt voor schoolgroepen

De expositie is ook uitermate geschikt voor schoolgroepen van het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het MBO. In tweetallen volgen leerlingen/studenten op hun eigen niveau een route in de tentoonstelling, onder begeleiding van een gids van het Vrijheidsmuseum. Ze werken aan interactieve opdrachten, noteren de antwoorden in hun routeboekje en kunnen thuis of op school een certificaat printen. Ontdekken, beleven en doen staan centraal. Voor docenten is een digitale handleiding beschikbaar om het bezoek met de leerlingen en/of de studenten te verwerken. 

‘De Democratiefabriek’ is ontwikkeld door de Stichting Vredeseducatie. De vernieuwende expositie is t/m 31 oktober 2021 in het Vrijheidsmuseum te bezichtigen. 

Praktische informatie

Voor een bezoek aan het museum, inclusief een bezoek aan de expositie, is reserveren noodzakelijk. Dit kan via tickets.vrijheidsmuseum.nl. Scholen die geïnteresseerd zijn in een bezoek kunnen het aanvraagformulier op de website invullen.


Vond u dit artikel nuttig?

Kenmerken

  • Tweede Wereldoorlog
  • 2000-nu
  • Berg en Dal
  • Rijk van Nijmegen

Plaats

Location on map

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl