Tentoonstelling: tv-spelshow Zeskamp - deelnemers uit Zelhem

Winterexpositie bij Museum Smedekinck

Van: 01-12-2021 tot 30-03-2022
Bij Museum Smedekinck is deze winter een expositie over de spectaculaire tv-spelshow Zeskamp – en dan met name de deelname hieraan van een team uit Zelhem – te zien.

TV Spelshow Zeskamp

Zeskamp werd van 1964 – 1987 maandelijks uitgezonden door de NCRV. Teams uit diverse plaatsen in het land namen het op sportief gebied tegen elkaar op. Dat zorgde altijd voor hilarische taferelen, mede doordat de sporters vaak verkleed aan de diverse spelen deelnamen. In het seizoen 1971/1972 deed er ook een team uit Zelhem, onder leiding van teamcaptain Cees Lugtenaar, aan Zeskamp mee. Zelhem moest zich meten met acht andere plaatsen, eindigde in de tweede ronde op de vierde plaats en kwalificeerde zich zo voor deelname, in het Franse Nice, aan de internationale versie van Zeskamp “Spel zonder grenzen”. Hier eindigde Zelhem op de vijfde plaats.

Expositie

De expositie bestaat grotendeels uit foto’s van de Zelhemmers in actie, maar er worden ook plakboeken, trainingspakken, mascottes en andere objecten tentoongesteld. Niet alleen voor de deelnemers aan Zeskamp, maar ook voor de supporters en wie via de televisie naar de spelshow keken, is een bezoek aan de tentoonstelling ongetwijfeld een feest van herkenning. De expositie loopt t/m maart volgend jaar.

In de winterperiode, van november t/m maart, is het museum alleen op zondag en voor groepen op afspraak ook op andere dagen geopend. Een toegangskaartje voor het hele museum inclusief expositie kost 5 euro. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang. Zie voor meer informatie de website van Museum Smedekinck.


Relevante links

- Smedekinck

Vond u dit artikel nuttig?

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl