Tentoonstelling: Tibo van de Zand

Warme kleuren in expo Kleurrijk Europa

Van: 24-11-2021 tot 13-03-2022
De actuele Koetshuisexpositie in Museum De Casteelse Poort geeft levende kleuren aan de koude winter. Centraal staat het kleurrijke werk van Tibo van de Zand, enkele 3D-werken van Thomas A. Geurts, én beeldhouwwerken van Jits Bakker.

Tibo van de Zand (1985) is een Nederlandse kunstschilder. Als zoon van de bekende Wageningse kunstenaar Jits Bakker werd hij al jong geïntroduceerd in de wereld van de beeldende kunst. In de voetsporen van zijn vader en onder zijn hoede, begon hij rond zijn zesde levensjaar en plein air te schilderen. Hij genoot zijn artistieke opleiding aan de Kunstacademie in Utrecht, waar hij in 2009 cum laude afstudeerde. 

Kunst van Tibo van de Zand

Vader en zoon hielden samen ateliers in het zonnige Andalusië en de woeste Belgische Ardennen. De glooiende, kleurrijke Zuid-Spaanse landschappen vormen nog steeds een grote inspiratiebron. De kunstschilder heeft een atelier in de buurt van Málaga, maar is veel vaker buiten te vinden in de Mediterrane natuur. Tussen de olijfbomen onder de Spaanse zon of langs de Nederlandse grachten zet Van de Zand de waarneembare werkelijkheid naar zijn eigen hand. Dit doet hij met enthousiast kleurgebruik en dynamische streken. Met zijn fauvistische stijl werkt hij in het verlengde van de grote expressionisten uit de vroege twintigste eeuw. Daar tegenover staan karakteristieke zwart-wit werken, waarbij Tibo de kunst van het weglaten toepast.

3D-werken

De expositie Kleurrijk Europa: beeldende kunst van Wageningen tot Malaga toont ook enkele 3D- werken van beeldend kunstenaar Thomas A. Geurts én vader Jits Bakker. Thomas A. Geurts (1984) is een allround beeldend kunstenaar uit Utrecht. In zijn werk zijn vaak verwijzingen te vinden die doen denken aan de optische illusies van M.C. Escher. Ondanks het feit dat Geurts zich in de loop der jaren vele kunstdisciplines eigen heeft gemaakt, blijft het werken met houten materialen en video favoriet. Zijn video’s zijn meditatief; een welkom rustmoment in een hectische en drukke maatschappij. Geurts heeft maar liefst 133.000 abonnees op YouTube, 60.000 volgers op Facebook en vele miljoenen views van zijn kunstzinnige video’s. 

Te zien vanaf 24 november 2021 t/m 13 maart 2022. Kijk op de website van Casteelse Poort voor openingstijden en coronamaatregelen.


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl