Tentoonstelling | Saskia Boelsums – Highlights

Stadsmuseum Harderwijk

Van: 11-01-2023 tot 05-03-2023
In Highlights laat fotograaf en beeldend kunstenaar Saskia Boelsums een keuze uit haar werk zien. Het gaat om een spannende selectie -ruim 40 werken- uit haar totale oeuvre met landschapsfoto’s uit verschillende periodes. Het werk varieert van puur fotografisch tot zeer schilderachtig, en in alle gevallen staat haar eigen, intense beleving van het landschap centraal. De tentoonstelling Highlights is een hartstochtelijke ode aan de schoonheid van de natuur en aan de kracht van de elementen. De tentoonstelling is te bekijken op de gratis toegankelijke begane grond van Stadsmuseum Harderwijk.

Saskia Boelsums exposeerde al eerder bij Stadsmuseum Harderwijk. In het najaar van 2021 was de uitgebreide overzichtstentoonstelling Saskia Boelsums – Landschappen te zien. Vanwege de coronamaatregelen moest deze zeer succesvolle tentoonstelling echter eerder sluiten dan gepland. Tot teleurstelling van velen.

Daarom zijn we ontzettend blij en trots dat Saskia Boelsums haar werk opnieuw in Stadsmuseum Harderwijk wil tonen; voor degenen die de tentoonstelling in 2021 hebben gemist én natuurlijk voor iedereen die geen genoeg krijgt van de prachtige foto’s van Saskia Boelsums.

ANWB

De tentoonstelling Saskia Boelsums – Highlights in Stadsmuseum Harderwijk is mede op initiatief van de ANWB georganiseerd. In het januarinummer van het ANWB-ledenblad Kampioen zijn maar liefst 6 pagina’s gewijd aan haar werk. In opdracht van Kampioen maakte Boelsums tevens de sfeervolle coverfoto. Deze coverfoto en de andere werken die in het blad staan afgebeeld zijn uiteraard te zien op de tentoonstelling in Harderwijk.

Saskia Boelsums

Saskia Boelsums (Amstelveen, 1960) heeft meerdere nationale en internationale prijzen gewonnen. In 2020 werd ze uitgeroepen tot Kunstenaar van het Jaar. Ze exposeert haar werk in wereldsteden als Amsterdam, Rotterdam, Londen, Berlijn, Moskou, Hongkong en New York. Boelsums woont midden in de Drentse natuur, in een voormalige ossenstal die is verbouwd tot woon-werkhuis.

De tentoonstelling Saskia Boelsums – Highlights is van 11 januari t/m 5 maart te zien. De tentoonstelling is de bezichtigen op de gratis toegankelijke begane grond van Stadsmuseum Harderwijk, Donkerstraat 4.


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

Toegang

Meer informatie op de website van de organisatie

Tickets reserveren
  • Kunst en cultuur

  • Landschap

  • 2000-nu

  • Harderwijk

  • Veluwe

  • Tentoonstelling

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl