Tentoonstelling: Odilon Redon La littérature et la musique

Tentoonstelling: Odilon Redon

Datum

2-6-2018 t/m 9-9-2018

Stap in de wereld van Odilon Redon. Een veelzijdig kunstenaar: pastellist, tekenaar, schilder en lithograaf. Dé zomertentoonstelling van 2018 in het Kröller-Müller werpt nieuw licht op deze Franse kunstenaar. Thema van de tentoonstelling is de belangrijke rol die literatuur en muziek spelen in Redons leven en werk. De tentoonstelling is te zien van 2 juni tot en met 9 september 2018.

VAN KRACHTIGE LITHO'S TOT STRALENDE PASTELS

De tentoonstelling is samengesteld uit 167 werken uit een belangrijke particuliere verzameling, de eigen rijke Redoncollectie van het museum en en een aantal sleutelstukken uit andere collecties. Hierdoor kan La littérature et la musique een ongekende breedte en variëteit aan thema’s laten zien in Redons gehele oeuvre, van zijn krachtige zwart-wit litho’s tot zijn stralende, kleurrijke pastels.

PUBLIEKSACTIVITEITEN EN BOEK

Geïnspireerd geraakt door Redon? Kom dan naar het nevenprogramma met lezingen, quiet sunday mornings, concerten en meer! Bij de tentoonstelling verschijnt een gelijknamige publicatie uitgegeven in samenwerking met nai010 uitgevers. Je koopt het boek in de museumwinkel en online voor €29,95.Links

Meer informatie

Locatie

Vond u dit artikel nuttig?
Ja Nee

Inschrijven nieuwsbrief

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl