Tentoonstelling: Ode aan Maas en Waal

In Museum Kasteel Wijchen

Van: 12-09-2020 tot 07-03-2021
Er zijn maar weinig plekken ter wereld waar het landschap zo divers is als in Nederland. Het gebied van Maas en Waal is prachtig. Niet voor niets wonen hier al eeuwenlang mensen. Vruchtbare kleigronden, hoge (en dus droge) oeverwallen, rivieren vol vis. Rivieren bieden bescherming tegen aanvallen van buitenaf en zijn tegelijk belangrijke verkeers- en handelsroutes.

Tentoonstelling

De tentoonstelling 'Ode aan Maas & Waal' is een bijzondere lofzang op (leven met) de rivieren. Een prachtige verzameling schilderijen, foto’s, sculpturen, etsen en tekeningen afkomstig uit musea en privécollecties toont dit unieke landschap. Het Land van Maas en Waal beleven als een sprookje? Maak een wandeling door de natuur in een bijzondere belevingsruimte, ingericht door studio Maartse Hazen. Ontdek de dieren die leven in dit gebied van dichtbij. Leuk voor jong en oud! De tentoonstelling is te zien in het Koetshuis van Kasteel Wijchen en museumtuin De Tuun.

Favoriete plekje?

Heeft u een favoriete plek in het Land van Maas en Waal? Stuur dan een foto van deze plek naar contact@museumwijchen.nl met een korte toelichting. De foto krijgt een plek in de tentoonstelling.

ZIe ook de website Het verhaal tussen Maas en Waal, voor meer verhalen over het gebied.


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl