Tentoonstelling: Martha Christina Tiahahu en Maurits Ver Huell

Oost en West ontmoeten elkaar

Van: 26-09-2020 tot 04-04-2021
In 1817 werd de Molukse vrijheidsstrijdster Martha Christina Tiahahu gevangen genomen door het Nederlandse leger. De Nederlandse marineofficier Maurits Ver Huell maakte enkele tekeningen en schreef over haar. Ook Arnhem heeft onderdeel uitgemaakt van het koloniale verleden. Sommige verhalen zijn niet bekend, soms nemen we het voor lief, soms nemen alledaagse voorwerpen een schrijnend verhaal met zich mee.

Tentoonstelling

Museum Arnhem en de Gelderland Bibliotheek maken samen een tentoonstelling die draait rond deze ontmoeting tussen twee mensen die de historische verhouding tussen Oost en West illustreren. Door vanuit een menselijk verhaal te vertrekken, wordt de Nederlandse koloniale geschiedenis invoelbaar gemaakt voor de bezoeker.

De tentoonstelling is te zien van 26 september 2020 t/m 4 april 2021, tijdens de openingstijden van Erfgoedcentrum Rozet. Locatie: Kortestraat 16, Arnhem. De toegang is gratis.

Rondleidingen

Op verschillende dagen zijn er gratis rondleidingen van ca. dertig minuten. Kijk binnenkort op de site van Rozet voor de data en om je in te schrijven. Er kunnen maximaal zes personen deelnemen per rondleiding, zodat iedereen voldoende afstand kan houden. Vanaf twee deelnemers gaat de rondleiding door.

Wil je met een groep de tentoonstelling bezoeken? Boek dan een rondleiding voor €50,- per uur voor een groep van max. 10 personen (aangepast tarief en aangepaste groepsgrootte ivm coronamaatregelen). Klik hier voor het reserveringsformulier.


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3521690
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

 

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3521690
E info@mijngelderland.nl