Tentoonstelling: Kunst met glas

Een fascinerende combinatie in Museum Lunteren

Van: 12-11-2022 tot 04-03-2023
Met de expositie “Kunst met glas” heeft Museum Lunteren opnieuw een primeur te pakken. Van 12 november 2022 tot en met 4 maart 2023 exposeert Museum Lunteren 23 bijzondere historische glas-in-lood ramen uit de 19e en 20e eeuw in een boeiende combinatie met glaskunst van hedendaagse kunstenaars.

Historische collectie

Bekende namen uit de historische collectie zijn H.P. Berlage en P.J.H. Cuypers. Van Cuypers wordt een onderdeel van een kerkraam getoond dat vervaardigd is in 1884, mogelijk komt dit raam uit de Sint Hippolytuskerk van Cuypers in Delft. Enkele van de in deze expositie opgenomen ramen zijn nooit eerder tentoongesteld. De in bruikleen gegeven historische collectie is mogelijk gemaakt door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Hedendaagse glaskunst

Binnen de hedendaagse glaskunst zijn Ewout Vis en Truusje Kuenen eveneens bekende namen. Zij slaan met hun kunstwerken de brug tussen heden en verleden. Ewout maakt wandpanelen en objecten van vlakglas die, zoals hij zelf aangeeft, niet gaan over glas, maar die bezield zijn met het wezen van glas. Truusje maakt met grote passie werkstukken van glas-in-lood en tiffany. Haar collectie wordt ondersteund door werken van Greet Termaat, Rita van Rijn en nog meerdere amateurglazeniers.

Workshops

De expositie is veelzijdig, divers en kleurrijk en biedt daarmee aan iedere bezoeker en eigen, bijzondere schoonheidsbeleving. Even bijzonder zijn de workshops die aangeboden worden voor volwassenen en kinderen. Meer informatie hierover is te vinden op www.museumlunteren.nl.


Relevante links

Vond u dit artikel nuttig?

  • Kunst en cultuur

  • Ede

  • Veluwe

  • Tentoonstelling

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

E info@mijngelderland.nl