Tentoonstelling: Josephine, a woman with a thousand faces

Van ‘t Lindenhoutmuseum – van 28.12.2021 tot 12.2022

Van: 14-01-2022 tot 01-12-2022
Josephine Baker: ‘s werelds eerste superster van kleur, moeder van twaalf kinderen, verzetsheld en burgerrechtenactivist. Onlangs kreeg zij als eerste zwarte vrouw een grafmonument in het Panthéon. Vanaf 14 januari kun je in het Van ’t Lindenhoutmuseum in Nijmegen een tentoonstelling over het leven van deze legende bezoeken, getiteld ‘Josephine, a woman with a thousand faces’. In deze tentoonstelling staan ook haar ideeën over opvoeden centraal. Baker adopteerde jonge kinderen van over de hele wereld, met verschillende culturele achtergronden en religies.

Tentoonstelling

Josephine Baker (1906-1975) groeit op in een gesegregeerd Amerika. Daar ontwikkelt ze zich tot een van de populairste danseressen van haar tijd. Ondanks dat ze erg bekend is in Amerika, wordt ze slecht behandeld. Ze vertrekt naar Parijs. Na de oorlog verdwijnt Josephines carrière als performer naar de achtergrond. Ze komt met een idee: ze wil jonge kinderen van over de hele wereld adopteren, met verschillende culturele achtergronden en religies. Om aan de wereld te laten zien dat ongelijkheid niet hoeft te bestaan, wil ze hen als broers en zussen opvoeden. Ze noemt deze kinderen haar ‘regenboogfamilie’, een ‘experiment’ waar bezoekers naar kunnen komen kijken. Met deze tentoonstelling besteedt het Van ’t Lindenhoutmuseum aandacht aan Bakers leven, speciaal gericht op de thema’s opvoeding en gezin.

Praktische informatie

De tentoonstelling ‘Josephine, a woman with a thousand faces’ is te bezoeken van 14 januari 2022 tot december 2022. Kijk voor actuele openingstijden op de website van het museum.


Vond u dit artikel nuttig?

Toegang

Meer informatie op de website van de organisatie

Informatie over Van 't Lindenhoutmuseum
  • Kunst en cultuur

  • Personen

  • 1950-2000

  • Musea

  • Rijk van Nijmegen

  • Nijmegen

  • Tentoonstelling

Verwante verhalen

Lees meer

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

026-3034254
info@mijngelderland.nl

Inschrijven nieuwsbrief

mijnGelderland Sociale media

erfgoed gelderland

Contactgegevens

Erfgoed Gelderland
Team mijnGelderland
Westervoortsedijk 67-D
6827 AT Arnhem

T 026-3034254
E info@mijngelderland.nl